hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beldibi imar sorunu çözüldü

    Beldibi imar sorunu çözüldü
    expand

    Beldibi imar sorunu çözüldü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptıkları girişimler sonucu yaklaşık 40 yıldır çözülemeyen Beldibi imar planı sorununun çözüme kavuştuğunu söyledi.

    Beldibi halkının yıllardır kanayan yarası durumunda olan imar sorunu, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun girişimleriyle ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşeler sonrasında çözüme kavuştu. Beldibi'nin imar planı sorunu çözüldüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Başkan Topaloğlu, yaklaşık 40 yıldır devam eden Beldibi imar planının tamamlandığını ve askıya çıkarıldığını aktararak, bu konuda emeği çok fazla olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve çalışma arkadaşlarıyla belediye ekibine teşekkür ettiğini dile getirdi.

    BÜTÜN HİZMETLER BELDİBİ'NE KAYACAK

    Beldibi Mahallesi'nin yıllardır çarpık yapılaşmanın en fazla olduğu ve imarı olmayan bir yer olduğunu hatırlatan Başkan Topaloğlu, "Beldibi hiçbir belediyenin hizmet götüremediği bir yerdi. Sıkı çalışmalar sonrasında 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıktı. Bir ay boyunca askıda kalacak. İtirazlar olursa belediyemiz aracılığıyla bakanlığa gönderilecek. İtirazlar son bulduktan sonra 18 uygulamasına gireceğiz ve bütün hizmetler Beldibi'ne kayacak. Çünkü bugüne kadar hiç hizmet gitmeyen tek yer. Gerçekten çok mutluyuz. Çünkü artık burada kaçak yapı olmayacak. Örnek bir yapılaşma olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Beldibi halkına hayırlı uğurlu olsun" dedi.

    Beldibi Muhtarı Bayram Ali Talih, Başkan Topaloğlu'nun göreve geldikten sonra en büyük özveriyi Beldibi'ne verdiğini söyledi. Talih, bir yıl içerisinde imar sorununu çözen Topaloğlu'nun Beldibi'nin yıllardır kanayan yarasına pansuman değil yarayı kurutmaya geldiğini ifade ederek, imar planlarının Beldibi halkına hayırlı olmasını temenni etti.

    Beldibi sakinlerinden Ahmet Talih, kendisi 5 yaşındayken imar sorunu olduğunu ve 45 yaşına geldiği zaman çözüme kavuştuğunu belirterek, Beldibi halkının artık medeniyete kavuşacağı için Başkan Topaloğlu'na teşekkür etti.

    Beldibi sakinlerinden Mehmet Çelik de Beldibi imar planının çıkmasını sağlayan Topaloğlu'na teşekkür ederek, imar planlarının Beldibi'nin kurtuluşu anlamına geldiğini kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow