hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çıralı'daki yangını gönüllü itfaiyeciler söndürdü

    Çıralıdaki yangını gönüllü itfaiyeciler söndürdü
    expand

    Çıralı'daki yangını gönüllü itfaiyeciler söndürdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- ANTALYA'nın Kemer ilçesinde ormanlık alana ve evlere yakın yerde çıkan yangın, gönüllü itfaiyecilerin hızlı müdahalesiyle söndürüldü.

    Kemer'e bağlı Ulupınar Mahallesi'nin dünyaca ünlü Çıralı bölgesinde dün saat 22.30 sularında çalı çırpı dökülen alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Durum 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verildi. Ulupınar Mahalle Muhtarı Habib Altınkaya'nın önderliğinde 6 gönüllü itfaiyeci olaya itfaiye aracıyla müdahale etti. Yangın alanının evlere ve ormanlık alana yakın olması nedeniyle hızlı bir biçimde olay yerine giden gönüllü itfaiyeciler kısa sürede yangını söndürdü. 2015 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından Çıralı'daki gönüllü itfaiyecilere tahsis edilen arazözle bugüne kadar 11 yangın olayına müdahale edildiği belirtildi.

    Ulupınar Muhtarı ve Çıralı gönüllü itfaiyecilerin başında olan Habib Altınkaya, "Bugüne kadar 11 civarında olaya gönüllü itfaiyeciler olarak müdahale ettik. Dün çıkan yangına hızlı müdahalemiz sayesinde yangının büyümeden evlere ve ormanlık alan doğru büyümesini engelledik. Yaptığımız müdahaleyle yangını tamamen kontrol altına aldık ve Orman İşletme Şefliği ile Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine haber verdik. Gelmelerine gerek kalmadığını söyledik. Gönüllü itfaiyecilerin ne kadar önemli olduğunu bu yangın bir kez daha ortaya koydu. Bu nedenle Çıralı'daki gönüllü olarak itfaiyecilik yapan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow