hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer'de Muhtarlar Günü kutlandı

    Kemerde Muhtarlar Günü kutlandı
    expand

    Kemer'de Muhtarlar Günü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    KEMER, (DHA)- 19 EKİM Muhtarlar Günü dolayısıyla Kemer'de tören düzenlendi.

    Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Kemer Belediye Başkan vekili Hasan Ali Acar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, muhtarlar ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

    Çamyuva Mahalle Muhtarı Rıdvan Vicir, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, muhtarlığın Türkiye'de en eski yerel demokrasisini temsil ettiğini söyledi. Kent yaşamında halka en yakın kurumun muhtarlık olduğunu ifade eden Vicir, "Teknolojiyle birlikte muhtarlar, kentsel hizmet sunumunda daha etkin ve başarılı hale gelmiştir. Çağdaş kamu anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Muhtarlık kurumu 187 yıldır bu topraklarda var olmuştur. Muhtarlık, devletle vatandaş arasında köprü vazifesi gören ve toplumsal barışın sağlanmasında etkin rol oynayan siyasallaşmamış ender kurumlardandır. Tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum" dedi.

    Kemer Belediye Başkan vekili Hasan Ali Acar da yerel yönetimlerin en büyük yardımcılarından birinin muhtarlar olduğunu belirtti. Muhtarların halk ile belediyeler arasında köprü vazifesi yaptığını anlatan Acar, "Muhtarlar, kendi bölgelerindeki halka çalışma yapmak için bizi arar. Gerekli çalışmaları yapar. Yaylalara kadar olan bütün muhtarlar bizi arıyor. Biz de onların her dediğine koşuyoruz. Tekrar muhtarlarımızın gününü kutluyorum" diye konuştu.

    İlçede görevini başarıyla devam ettiren muhtarlar ise halkı devletle buluşturan bir mesleği icra ettiklerini söyledi.

    Halkın alacağı hizmetleri en kıza zamanda devlet kurumlarına ilettiklerini ifade eden muhtarlar, Kemer Belediyesi'nin mahallelerinde yaptıkları çalışmalardan dolayı mutlu olduklarını ve yıllardır gelmeyen hizmetlerin yapılmaya başlandığını kaydederek, teşekkürlerini sundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow