hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer'e tatile en çok Ruslar geldi

    Kemere tatile en çok Ruslar geldi
    expand

    Kemer'e tatile en çok Ruslar geldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Geçen sene Kemer'de 2 milyon 944 bin 228 misafir ağırladık. Rusya'dan 939 bin 463, yerli misafir 876 bin 832, Almanya'dan 116 bin 686, Kazakistan'dan 114 bin 928, Polonya'dan 71 bin 511, Moldova'dan 67 bin 933, Ukrayna'dan 67 bin 785, İngiltere'den 63 bin 876 kişi Kemer'i ziyaret etti" dedi. 
    Kemer Belediyesi'nin şubat ayı meclis toplantısı, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu'ndaki toplantıya meclis üyeleri Ahmet Can, Semih Özdemir ve Cumali Afşin mazeretleri nedeniyle katılmadı. Başkan Topaloğlu, toplantı öncesinde turizm verileri hakkında bilgi verdi. Geçen sene Kemer'de turizmin çok iyi geçtiğini hatırlatan Başkan Topaloğlu, "Geçen sene Kemer'de 2 milyon 944 bin 228 misafir ağırladık. Rusya'dan 939 bin 463, yerli misafir 876 bin 832, Almanya'dan 116 bin 686, Kazakistan'dan 114 bin 928, Polonya'dan 71 bin 511, Moldova'dan 67 bin 933, Ukrayna'dan 67 bin 785, İngiltere'den 63 bin 876 kişi Kemer'i ziyaret etti. Günübirlik gelen misafir sayısı ile yaklaşık 3,5 milyon kişiyi buluyor. Bu yıl turizm sezonunun daha iyi olacağı tahmin ediliyor" diye konuştu.
    Topaloğlu, Kemer Belediyesi olarak tanıtım çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerine vurguladı. Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenecek 28. Uluslararası Turizm İhtisas Fuarı'na katılacağına değinen Başkan Topaloğlu, "Daha sonra İstanbul'daki EMİTT Fuarı'na katılacağız. EMİTT Fuarı'nda Antalya'nın dışında ayrı bir yerden stant aldık. Kemeri en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceğiz" dedi. Meclis görüşmelerinde Kemer'in İngiltere turizm pazarında dijital pazarlama ve tanıtım kampanyası için  seyahat acentesi ile sözleşme yapılması ve sözleşmeyi imzalamak üzere belediye başkanına yetki verilmesi ve ücretinin belediye bütçesinden karşılanması konusu oy birliği ile kabul edildi.
    Başkan Topaloğlu, İngiltere turizm pazarında gerçekleştirilecek dijital pazarlama ve tanıtım kampanyası hakkında şu bilgileri verdi:
    "Seyahat acente yetkilileri ile Londra Fuarı'nda bir görüşme yapmıştık. Kemer'i İngiltere'de tanıtmak istediklerini söylediler. Daha sonra belediyemizde Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı Başkanı (KETAV) Volkan Yorulmaz, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkan Yardımcısı Şinasi Gürocak ve turizmcilerin de katılımıyla acente yetkilileriyle online görüşme yaptık. İngiltere'de, sosyal medyada, dijital platformlarda ve gittikleri her yerde Kemeri tanıtacaklar. Kemer ile ilgili tüm fotoğraf ve videoları İngiltere'ye gönderdik. EMİTT Fuarı'nda da protokol imzalayacağız. Kemer için önemli bir proje." (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow