hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kent meydanında ilk etkinlik

    Kent meydanında ilk etkinlik
    expand

    Kent meydanında ilk etkinlik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün 2014 yerel seçimlerinde 70 proje arasında yer alan ve 'Hayalim' dediği Kepez Kent Meydanı'ndaki ilk etkinlik 4 bin kişinin katıldığı gönül sofraları oldu.

    Kepez Belediyesi, ilçenin kent estetiğine katkı sağlayacak olan ve açılışına sayılı gün kalan Kepez Kent Meydanı'nda iftar düzenledi. Kepez Kent Meydanı'ndaki ilk etkinlik olan iftara yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Kepez Kent Meydanı, Gündoğdu, Kuzeyyaka ve Yeni Emek Mahalle sakinlerini 11 ayın sultanı ramazan ayında gönül sofralarında bir araya getirdi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, iftara meclis üyeleri ve belediye bürokratları ile beraber katıldı.

    'TARİFSİZ MUTLULUKLAR YAŞIYORUZ'

    Gönül sofralarında hemşehrileri ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Hakan Tütüncü, en büyük mutluluğunun da yapımını belediyenin üstlendiği Çelebi Sultan Mehmet Cami karşısında hemşerileriyle birlikte iftar yapabilmek olduğunu söyledi. Kepez Kent Meydanı'nda ilk kez böylesi büyük bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Başkan Tütüncü, “Ramazanın birleştirici ikliminde kent meydanında bulunmak bize ayrı bir huzur ve ayrı bir mutluluk hissettirdi" dedi.

    CADDE KAPATILARAK MEYDAN BÜYÜTÜLECEK

    Yeni Mahalle Seyhan Caddesi üzerinde 47 bin m2'lik alana inşa edilen Kepez Kent Meydanı, çevresine ciddi değer kazandırdı. Önümüzdeki dönem caddenin trafiğe kapatılarak yayalaştırmanın planlandığı meydanın genişliği, 160 bin m2'ye çıkartılacak. Kent meydanında yoğun olarak dört mevsim yaşayabilen endemik bitkilerin yer aldığı peyzaj alanları da bulunuyor.

    Etkinlik ve gezinti alanı olarak tasarlanan meydanda 10 bin m2 çok amaçlı etkinlik alanı, rekreasyon, spor ve toplanma alanları, tören alanı, anıt alanı, ticari birimler, kamusal alanlar, model araç oyun alanı (200 m2) kaykay oyun alanı (1250 m2) ve küçük fıskiyelerden oluşan kuru havuz yer alıyor. Meydan, konserler, söyleşiler, sergiler, mitingler gibi etkinliklerin gerçekleşmesine olanak sağlayacak şekilde tasarlandı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow