hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez devasa yollar inşa ediyor

    Kepez devasa yollar inşa ediyor
    expand

    Kepez devasa yollar inşa ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, kendi imkânlarıyla Karayollarının yapabileceği büyüklükte devasa yollar inşa ediyor. Varsak bölgesini, Masa Dağı'ndan Antalya Bulvarı'na bağlayan yolun yapımında şu ana kadar 1000 kamyona yakın kaya kırılırken, yaklaşık 4 bin kamyon hafriyat kullanıldı.

    Bugüne kadar 1000 kilometreden fazla yol açan Kepez Belediyesi, yol yapımında büyük işlere imza atıyor. Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, özellikle kalker kayaçların yoğun olarak bulunduğu Masa Dağı bölgesinde zorlu yeryüzü şekillerini ortadan kaldırarak, devasa yollar inşa ediyor. Masa Dağı bölgesinin Kütükçü askeri alanının kuzey kısmında, büyük kayaçlar kesilerek, 1200 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki Alparslan Türkeş Bulvarı açılmıştı.

    MASA DAĞI'NDAN ANTALYA'YA BİR YOL DAHA

    Kepez Belediyesi, yine kendi imkânlarıyla Masa Dağı'nın kuzey kısmında şehir içi ulaşımı rahatlatacak bir yol yatırımı daha gerçekleştiriyor. İş makinelerini kullanan operatörler, bu yolun yapımında da bölgenin zorlu coğrafi şartlarıyla mücadele ediyor. Varsak bölgesini, Masa Dağı güzergâhından Antalya Bulvarı'na bağlayan yolun, doğu ve batı bölümlerini açabilmek için iş makineleriyle büyük kayaçlar kırılıyor ve derin vadiler hafriyatla dolduruluyor.

    1000 KAMYON KAYA, 4 BİN KAMYON HAFRİYAT

    İş makineleri operatörleri, özellikle yolun doğu kısmında 20 metre yüksekliğindeki kaya duvarını ve vadi engelini ortadan kaldırmak için yoğun emek harcıyor. Ekskavatör operatörleri, bölgede şu ana kadar 1000 kamyona yakın kaya kırdı. Yolun, 6244 Sokak'a bağlanmasının önündeki son engel olan vadinin doldurulması için de bugüne kadar yaklaşık 4 bin kamyon hafriyat kullanıldı. Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, yolun yapımını yaz döneminde tamamlamayı planladıklarını ifade etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow