hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez, kendi dezenfektanını üretiyor

    Kepez, kendi dezenfektanını üretiyor
    expand

    Kepez, kendi dezenfektanını üretiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, Sağlık Bakanlığı'nın verdiği yetkiyle Belediye Sağlık Merkezi Laboratuvarı'nda uzman biyolog, laborant ve eczacılar eşliğinde kendi dezenfektanını üretmeye başladı. Maske üretiminin ardından, el dezenfektanı üretmeye başladıklarını belirten Başkan Hakan Hakan Tütüncü, “Sorun küresel, mücadelemiz ulusal" dedi.

    Dünyayı saran koronavirüsün Türkiye'de görülmesinin ardın salgına karşı alınan önlemler kapsamında Kepez Belediyesi, maske üretiminden sonra el dezenfektanı üretimine de başladı. Salgın nedeniyle yoğun talep duyulan maske üretimine geçtiğimiz günlerde başlayan Kepez Belediyesi, şimdi de Sağlık Bakanlığı'nın verdiği yetkiyle Belediye Sağlık Merkezi Laboratuvarı'nda uzman biyolog, laborant ve eczacılar eşliğinde kendi dezenfektanını üretiyor. Günde 200 litre üretilen dezenfektanlar belediye, ilçe sakinleri ve sağlık kuruluşlarının ihtiyacı için üretiliyor.

    ÜRETİLEN MASKELER STERİLİZE EDİLDİ

    Kepez Kadın Koordinasyon Merkezi ve Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları (AKMEK) işbirliğiyle geçtiğimiz günlerde üretimine başlanan ağız maskeleri de sterilize edildi. İlk etapta üretilen 3 bin adet yüz maskesi de Belediye Sağlık Merkezi'nin sterilizasyon cihazında sterilize edildikten sonra paketlenerek kullanıma hazır hale getirildi. Sağlık kuruluşları ve belediye personeli için üretilen yüz maskeleri talep edilmesi halinde, daha fazla sayıda üretilebilecek.

    Maske üretiminin ardından, el dezenfektanı üretmeye başladıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Sorun küresel, mücadelemiz ulusal. Koronavirüsle mücadelemizde tüm imkanlarımızı seferber ettik. Elimizden ne geliyorsa yapıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow