hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'de türkü şenliği

    Kepezde türkü şenliği
    expand

    Kepez'de türkü şenliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi ile Kepez İlçe Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan Türk Halk Müziği Konseri'nde türkü şenliği yaşandı.

    Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde şef Mustafa Çiftçi'nin çalıştırdığı Grup Yedi Renk Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. Sunumunu Ebru Çiftçi Öntürk'ün üstlendiği konsere türkü severlerin ilgisi yoğun oldu.

    HER YÖREDEN TÜRKÜLER

    Konser koronun seslendirdiği 'Sarardım Ben Sarardım' adlı türküyle başladı, 'Fincanın Etrafı Yeşil' adlı türküyle devam etti. Gecede Muzaffer Sarısözen, Celal Güzelses, Pir Sultan Abdal, İsmail Daimi, Ali Ekber Çiçek, Rıfat Balaban, Cemile Cevher gibi ünlü sanatçıların derlediği Sivas, Diyarbakır, Ankara, Kerkük, Çorum, Maçka, Rumeli, Afyon ve Kastamonu yörelerine ait zihinlerde yer etmiş türküler seslendirildi.

    KOROYA ALKIŞ YAĞMURU

    Anadolu'nun bağrından çıkan türkülerle ısınan, keyifli dakikalar yaşayan türkü severler, şef Mustafa Çiftçi'yi, saz heyetini ve koro üyelerini alkış yağmuruna tuttu. Konseri Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz, Kepez Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Selim Tıraş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tuba Tortop, Eğitimciler Birliği Sendikası, Türk Eğitim Sen yöneticilerinin de izledi.

    MÜDÜRDEN ÇİÇEKLE TEŞEKKÜR

    Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz sahneye çıktı ve korosu Şefi Mustafa Çiftçi ile sunucu Ebru Çiftçi Öntürk'e, "Bize türkülerle keyifli bir akşam yaşattınız" diyerek tebrik etti ve koro üyeleri adına çiçek sundu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow