hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'den tarımsal ekonomiye destek

    Kepezden tarımsal ekonomiye destek
    expand

    Kepez'den tarımsal ekonomiye destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, günde 5 ton sera bitki atığının işlenerek, 1,5 ton organik gübreye dönüştürüldüğü ve elde edilen gübrenin çiftçilere ücretsiz olarak ulaştırıldığı belediyesinin kompost üretim alanında incelemelerde bulundu. Tütüncü, "Belediyeler olarak bizlerin de tarımsal ekonomiye katkı vermek, destek olmak en önemli sorumluluğumuz" dedi.
    Kepez Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında, sera atıklarından gübre üretiyor ve ürettiği gübreyi de çiftçisine ücretsiz olarak geri veriyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çiftçinin yüzünü güldüren kompost üretim çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Tütüncü, Kepez Belediyesi'nin Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne ait şantiyeyi gezdi. Tarımsal üretime de destek olduklarını ifade eden Başkan Tütüncü, "Bugün bu tesislerde incelemeler yapıyoruz. Buradaki çalışmaları kontrol ediyoruz. Bu tesislerimizde üretim aşamaları var. Onları da takip etmek gerekiyor. Tarım önemli. Tarımın Antalya ekonomisindeki yeri belli" dedi.
    ÇİFTÇİYE ÜCRETSİZ GÜBRE
    Kompost Makinesi'nin günlük 5 ton sera atığını, bitkisel atığı gübreye dönüştürdüğünü vurgulayan Başkan Tütüncü, şunları söyledi:
    "Bu makine 24 saat içerisinde 5 ton sera atığını, 1,5 ton gübreye döndürüyor. Elde ettiğimiz bu gübreyi de yine çiftçilerimize geri veriyoruz. Yani eskiden çiftçilerimiz için seraların söküm zamanı geldiğinde o seranın içerisindeki bitkisel atıklar, çok ciddi bir problem oluştururdu, onların zihinlerini meşgul ederdi. Belediyemizin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerini, hayli meşgul eden bir işti. Dolayısıyla sera atıklarının kısa süreli de olsa çevre kirliliklerine sebebiyet veren bir durumu vardı. Biz dedik ki, bu sera atıkları kıymetlensin, değerlensin, gübreye dönüşsün. Çok güzel bir işe başladığımızı söylemeliyim. Bu tesis önümüzdeki günlerde kapasitesini arttırarak yoluna devam edecek. Daha büyük çalışmalara imza atacak. Ve sürpriz gelişmeler var, o sürpriz gelişmeleri de önümüzdeki süreçte paylaşacağız."
    Üretici ve çiftçilere de teşekkür eden Başkan Tütüncü, tesisi gezdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow