hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kitap fuarı 12'nci kez kapılarını açıyor

    Kitap fuarı 12nci kez kapılarını açıyor
    expand

    Kitap fuarı 12'nci kez kapılarını açıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) - KORSAN kitap satışını önlemek için bir çadır ile başlayan Antalya Kitap Fuarı'nın bu yıl 12'ncisi düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek fuara bu yıl 215 yazar ve 220 yayınevi katılacak.

    Bu sene 12'ncisi düzenlenecek Antalya Kitap Fuarı, 21 Ekim Cuma günü Cam Piramit Kongre Merkezi'nde 'Hayata okuyarak devam' sloganıyla kapılarını açacak. Her yıl binlerce kişiyi ağırlayan fuara bu sene ulusal ve uluslararası 215 yazar ile 220 yayınevi katılacak. 31 Ekim'e kadar her gün 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak fuarda yüzlerce imza günü ve söyleşi de yapılacak.

    Kapılarını açacak fuar öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bartın'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilere başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Böcek, hayatını kaybeden işçilerin çocuklarına belediye olarak burs desteği sağlayacaklarını söyledi.

    Fuarın belediye eliyle yapılan Türkiye'nin en büyük kitap fuarı olduğunu söyleyen Başkan Böcek, “2009 yılında Konyaaltı Belediye Başkanlığım döneminde, korsan kitap satışını önlemek için okumayı seven şehrimize çok yakışacağını düşündüğüm kitap fuarının ilkini gerçekleştirmiştik. 2010 yılında, kent meydanında bir çadırda başlattığımız fuarın üzerinden 12 yıl geçti ve fuarımız şehrimizin en önemli kültür etkinliklerinden biri oldu" dedi.

    Pandemi sürecinde olmasına rağmen fuarın geçen sene de çok coşkulu geçtiğini söyleyen Böcek, “Geçen sene 589 bin 786 kitapseverin ziyareti ile kitap fuarımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Şimdi de 21 Ekim'de kapılarını açacak olan 12'nci fuarımızda 'Hayata okuyarak devam' diyeceğiz. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelecek olan binlerce kitapseverlerle buluşup sözlerin, sözcüklerin, kitapların büyülü dünyasına yolculuk edeceğiz" diye konuştu.

    Mustafa Kemal Atatürk'ün miras bıraktığı kitap aşkına sahip çıktıklarını söyleyen Böcek, “Fuarımızın bu yılki onur konuğu kitapları aylarca en çok okunanlar listesinde kalan, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız gibi çok izlenen dizilerle ekranlara taşınan Gülseren Budayıcıoğlu olacak. Türk ve dünya edebiyatının önde gelen isimlerinin şehrimizde buluşacağı fuarımızda; Rusya'nın en çok okunan yazarlarından Chingiz Abdullayev, Ayşe Kulin, Üstün Dökmen, Sevil Atasoy, Altan Öymen, Enver Aysever gibi pek çok yazar imza günü ve söyleşi düzenleyecek" dedi.

    Yeni çıkacak kitabıyla fuarda kendisinin de yer alacağını söyleyen Muhittin Böcek, “Önümüzdeki günlerde ikinci kitabım çıkıyor. Her iki kitabımla birlikte her gün fuarımızda misafirlerimizle buluşacağım. Yeni kitabımla ilgili 19 Ekim'de basın mensuplarıyla bir araya geleceğiz. O gün tüm bilgileri ilk kez aktaracağım" diye konuştu.

    Başkan Böcek, fuarın başladığı ilk günden bu yana kitap fuarı düzenlemek isteyen diğer belediyelere siyasi parti gözetmeksizin destek olduklarını da söyledi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow