hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konyaaltı 'bitti demeden bitmez'

    Konyaaltı bitti demeden bitmez
    expand

    Konyaaltı 'bitti demeden bitmez'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - SÜPER Lig play-off final serisi üçüncü maçında Kastamonu Belediyesi GSK takımını deplasmanda 33-32'lik skorla mağlup eden Avrupa Şampiyonu Konyaaltı Belediyesi SK Kadın Hentbol Takımı, aldığı galibiyetle lig şampiyonluğu yolunda önemli bir adım attı.

    Süper Lig'de Kastamonu Belediyesi GSK ile şampiyonluk mücadelesi veren Konyaaltı Belediyesi SK Kadın Hentbol Takımı, play-off finali beşli maç serisinde üçüncü maçını oynadı. İlk iki maçı kaybeden Mavi Kelebekler, üçüncü maçta Kastamonu Belediyesi GSK takımını 33-32'lik skorla mağlup etti. Konyaaltı, maçın ilk dakikalarında baskılı başlasa da ilk yarının sonlarına doğru taraftarın desteğini arkasına alan Kastamonu, soyunma odasına 18-12'lik skorla gitti. İkinci yarıda oyun karşılıklı gollerle devam ederken Konyaaltı, farkı kapatmasını bildi. Mavi Kelebekler, ikinci yarının sonlarına doğru kurduğu baskı ile maçı 33-32'lik skorla kazandı. Özellikle maçın ikinci yarısında kontrolü tamamen eline alan Kaptan Monika Janeska Kıldan, attığı 12 gol ve katkı yaptığı 5 gol ile maçın kaderini belirledi. Maçın başından sonuna hiç pes etmediklerini kaydeden Kaptan Moni, “Şimdi Antalya'da oynayacağız. Umarım yine böyle güzel maç olacak. Avrupa şampiyonluğundan sonra bu kupa da bize çok yakışacak. Bu kupayı çok istiyorum" dedi.

    GÜZEL BİR GALİBİYET

    Bu sezon Mavi Kelebekler'in hem ligde hem Avrupa'da güzel maçlar oynadığını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, aldıkları galibiyetlerle bileği bükülmeyen bir takım unvanı elde ettiklerini belirtti. Süper Lig play-off finalinde karşılaştıkları Kastamonu ekibini geçerek kupayı elde edecek güçte olduklarını söyleyen Başkan Esen, “Geriye kalan iki maçı kazanacağımıza inanıyorum. Sporcularımızı tebrik ediyor, önümüzdeki maçlarda başarılar diliyorum" dedi.

    Süper Lig play-off serisinde iki maç daha oynayacak olan Konyaaltı, 7 Haziran Çarşamba günü evinde oynayacağı dördüncü maçı alması durumunda, 10 Haziran Cumartesi günü Kastamonu'da oynanacak son maç şampiyonu belirleyecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow