hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konyaaltı'nda 'Cumhuriyet' coşkusu

    Konyaaltında Cumhuriyet coşkusu
    expand

    Konyaaltı'nda 'Cumhuriyet' coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - CUMHURİYETİN kuruluşunun 97'nci yıl dönümü Konyaaltı'nda büyük coşkuya sahne oldu. Konyaaltılılar, "O'nun sesi bir asırdır kulağımızda" etkinliği ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadı.
    Konyaaltı Belediyesi, Cumhuriyetin 97'nci kuruluş yıl dönümünü özel bir etkinlikle kutladı. Konyaaltı Belediyesi önünde gerçekleştirilen kutlama töreni covid 19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. Alana girişlerde maske dağıtılarak, vatandaşların ateş ölçümleri yapıldı. 'O'nun sesi bir asırdır kulağımızda' isimli Cumhuriyet kutlamasına, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Saatler 19.23'ü gösterdiğinde saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı'yla Cumhuriyet kutlaması başladı. Yurttaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile marşlar ve şarkılarla Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadı. Sahilde yürüyüş yapan ve oturan vatandaşlar da bu coşkuya ortak oldu.
    CUMHURİYET İLELEBET VAR OLACAK
    Konyaaltı Belediyesi önüne kurulan dev led ekranda, üç boyutlu görüntüler eşliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çok özel görüntülerinden oluşan Cumhuriyet Bayramı'na özel film gösterimi yapıldı. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bir milletin var oluş simgesi olan Cumhuriyetin, kendileri için her şeyin üzerinde bir değere sahip olduğunu söyledi. Başkan Esen, "Cumhuriyet dendiğinde, cepheye mermi taşıyan analarımız gelir bizim aklımıza. Cumhuriyet bize gencecik yaşta, vatan için şehit düşen ve sonsuza kadar hep genç kalacak kahramanlarımızı hatırlatır. Cumhuriyet bağımsızlık aşkıdır. Umut ışığıdır. Bize emanet edilen Türkiye'dir. İlelebet var olacak Cumhuriyetimize, ilelebet sahip çıkacağımızı, bir kez daha haykırıyoruz. Ata'mızın bir asırdır kulağımızda olan sesi ve yol göstericiliğe ile Cumhuriyetin müjdesini Konyaaltı'ndan bir kez daha yineliyoruz. Dünümüz, bugünümüz, yarınımız olan Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" dedi.
    KONSERDE BÜYÜK COŞKU
    Daha sonra ise covid 19 tedbirleri kapsamında Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu'ndan Konyaaltı Belediyesi Türk Halk Oyunları antrenörü Mehmet Bağcı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çok sevdiği 'Zeybek' oyununu sergiledi. Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası ise Feslikan Salonu'ndan alanı dolduran vatandaşlara dev ekran üzerinde özel hazırladığı repertuvarla muhteşem bir konser verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow