hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli'de aşçı çırağı kursu

    Korkutelide aşçı çırağı kursu
    expand

    Korkuteli'de aşçı çırağı kursu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Aşçı Çırağı Yetiştirme' kursu açıldı. 178 saat sürecek kursa 16 kursiyer katılıyor.

    Ümran Yumakoğulları'nın vereceği 178 saatlik kursta, kursiyerlere hijyen kurallarına uygun yiyecek üretimi ve servise hazır hale getirme işlerinde aşçıya yardımcı olacak şekilde eğitim verilecek. Kursiyerlerin eğitimde, kişisel bakım, işe hazırlık, bulaşık yıkama, çöp atımı, besin öğeleri ve grupları, sebzeleri pişirmeye hazırlık, sebze garnitürleri, temel çorbalar, yumurta pişirme, basit tatlılar, uluslararası özel çorbalar, soslar, patates garnitürleri, etlerin hazırlanması, et yemekleri, balık ve su ürünleri, salata ve salata sosları, krema, sos ve şuruplarla ilgili bilgiler aktarılacak.

    Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, “Kurs için müracaatlar devam ediyor. Özellikle çalışmayan gençleri meslek öğrenebilmeleri ve farklı alanlarda kendilerini geliştirebilmeleri için bu kurslara davet ediyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow