hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli'de Kuran kursu açıldı

    Korkutelide Kuran kursu açıldı
    expand

    Korkuteli'de Kuran kursu açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde hayırsever Rahmiye Efe tarafından yaptırılan 4-6 yaş Hacı Rahmiye- Feyzi Efe Kuran Kursu dualarla açıldı.

    Hayırseverler tarafından bağışlanan ve yine hayırsever Rahmiye Efe tarafından yapılan 4-6 Yaş Hacı Rahmiye-Feyzi Efe Kuran Kursu dolayısıyla açılış töreni düzenlendi. Açılış törenine Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, İl Müftüsü Osman Artan, Korkuteli Müftüsü Selim Yazıcı, hayırsever Rahmiye Efe ve çocukları, siyasi parti ilçe başkanları ve davetliler katıldı. Açılış öncesi Mevlid-i Şerif okundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

    Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, "Çocuklarımız, milletimiz, dünyamız ve ahiretimiz adına yapabileceğimiz en büyük iyilik, onların değerlerine bağlı, inançlı, donanımlı ve özgüven sahibi bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır. Kur'an kurslarımız da bu açıdan önemli eğitim yuvalarımızdır. Dolayısıyla hiçbir gerekçe çocuklarımızın eğitim alma hakkını engellemeye mazeret olamaz. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Milletimizin önüne geçti ve birçok badireyi atlattık. İslam dünyasında ayakta kalabilen tek ülkenin Türkiye olduğunu hepimiz görmekteyiz. Bizi yıkmak ve diz çöktürmek istiyorlar. Bundan dolayıdır ki çok çalışarak Allah'ın razı olacağı şekilde çalışacağız" dedi.

    Kaymakam Ömer Çimşit, "Bugün burada çok güzel ve bir o kadar da önemli bir eğitim yuvasının içerisindeyiz. Bu eğitim kumrumuzun isminin de çok güzel olduğunu ve özellikle ecdadımızı simgelediğini vurgulamak isterim. Değerli velilerimiz, lütfen kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'in ilk emri olan 'Oku' emrini hayatımızın her yerinde uygulayalım ve bu anlayışı sürdürmek için bu anlamlı eğitim yuvasını boş bırakmayalım" diye konuştu.

    İl Müftüsü Osman Artan da şöyle dedi:

    "Bu kursumuz toplumda ortaya çıkan çok önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere açılmaktadır. Burada minik yavrularımıza, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde; Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğretilecek ve çocukların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verilecek. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kur'an-ı Kerim okumayı, İslam'ın temel prensiplerini ve bir Müslüman'ın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğrenecek."

    Konuşmaların ardından Kaymakam Ömer Çimşit, hayırsever Rahmiye Efe'ye bir şilt, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç plaket verdi. Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek ve İlçe Müftüsü Selim Yazıcı da kursun yapımında emeği geçenlere plaket sundu. Daha sonra kursun açılış kurdelesi kesildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow