hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ulucak adı 'Sımandır' oldu

    Ulucak adı Sımandır oldu
    expand

    Ulucak adı 'Sımandır' oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ'ne bağlı Ulucak Mahallesi'nin adı, mahalle ihtiyar heyeti tarafından yapılan talep üzerine eski ismi olan 'Sımandır' ile değiştirildi.

    Korkuteli Belediyesi'ne Ulucak Mahallesi Muhtarı ve azaları tarafından verilen isim değişikliği dilekçesinde, köy tüzel kişiliği olarak kurulduğunda mahallelinin adının Sımandır olduğu, civar illerde ve ilçelerde bu isimle bilindiği ve 'Sımandır' olarak değiştirilmesi talep edildi. Korkuteli Belediye Meclisi, Ulucak Mahalle isminin Sımandır Mahallesi olarak değiştirilmesi kararını oy birliğiyle kabul etti. Karar, Korkuteli Kaymakamlığının da uygun görüşüyle Antalya Valisi Ersin Yazıcı tarafından onaylandı. Böylece Ulucak Mahallesi'nin adı Sımandır olarak değişti.

    Mahalle Muhtarı Mustafa Demir, “Resmiyette Ulucak köyü olan, halk arasında Sımandır olarak bilinen ve yerleşkesinde Sımandır olan köyümüzün eski ismini geri kazandırmak için aza arkadaşlar ve köy halkının görüşleri alınarak yetkili kurumlara başvurularımızı yaptık ve sonuç olarak olumlu yönde onay aldık. Bize bu süreçte yardımcı olan Belediye Başkanımız Ömer Niyazi İşlek ve meclis üyelerine İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit'e, Valimiz Ersin Yazıcı'ya ve emeği geçen herkese şahsım ve köyüm adına teşekkürlerimi sunarım" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow