hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Küçük yazarlardan öykü kitabı

    Küçük yazarlardan öykü kitabı
    expand

    Küçük yazarlardan öykü kitabı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik hizmet veren Ermenek, Kızılarık ve Memurevleri mahalleleri destek eğitim kurs merkezlerinde gerçekleştirilen yazarlık atölyesine katılan öğrencilerin yazdığı hikayeden oluşan 'İlk Öyküm - Çocuk yazarlardan mutluluk hikayeleri' kitabı çıktı. Kitapta 58 öykü yer alıyor.
    Muratpaşa Belediyesi'nin destek eğitim kurs merkezlerinde öğrencilerin okuma, okuduğunu anlama, düşüncelerini ifade etme yeteneğinin artırılması, yazma alışkanlığı kazandırılarak eleştiri ve çözümleme yapabilme yetisinin geliştirilmesi hedefiyle gerçekleştirdiği yazarlık atölyesi tamamlandı. Çocuk kitabı yazarı, senarist ve yönetmen Figen Bahtoğlu tarafından gerçekleştirilen atölyede çocuklar, hayallerinden, gündelik hayatta karşılaştıkları olaylardan yola çıkarak birer hikaye yazdı.  
    Çocukların yazdığı hikayeler, 'İlk Öyküm - Çocuk yazarlardan mutluluk hikayeleri' kitabında bir araya getirildi. 58 öykünün yer aldığı kitabın tanıtımı Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve atölye yürütücüsü Bahtoğlu'nun katılımıyla, belediye hizmet binasında gerçekleştirildi. Tanıtımın davetlileri ise Muratpaşa'nın küçük yazarları ve aileleri oldu. 
    Figen Bahtoğlu, burada yaptığı konuşmada, Muratpaşa Belediyesi'nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüren destek eğitim kurs merkezlerinde böylesi bir atölye çalışmasına imkan tanıdığı için Başkan Uysal'a teşekkür etti. Kitaptaki her öykünün kendisi için çok değerli olduğunu dile getiren Bahtoğlu, çocuk yaşta başlayan yazma alışkanlığının, düşüncelerini bu yılla ifade edebilmenin ilerleyen yıllarda çocuklara harika bir dünyanın kapılarını aralayacağını söyledi.
    Başkan Uysal ise çocuklara, hayal kurdukları ve bu hayalleri öykülerle anlatıp paylaştıkları için teşekkür etti. Konuşmasının arasında Zeytinköy Destek Eğitim Kurs Merkezi'nin 4'üncü sınıf öğrencilerinden Elif Satır'ın 'Beyaz Bulut' adlı öyküsünü okuyan Başkan Uysal, “Biz insandan, iyi şeylerden, iyi ve güzel duyguları paylaşmaktan yanayız. Doğadan, çevreyi korumaktan, empati yapmaktan, hoşgörüden yanayız. Bu duygularda ortaklaşmanın yollarından biri de insanlığın öykülerde, şiirlerde buluşmasıdır" diye konuştu. 
    Başkan Uysal, konuşmasının sonunda çocukları tek tek kutlayıp yazmaktan hiç vazgeçmemelerini öğütledi. Kitapta öyküleri bulunan çocuklar da toplu olarak imzaladıkları kitabı Ümit Uysal'a hediye etti. Başkan Uysal, “Öykülerin hepsini tek tek okuyacağım" diyerek bu anlamlı hediyeyi kabul etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow