hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atık yağlardan sabun ürettiler

    Atık yağlardan sabun ürettiler
    expand

    Atık yağlardan sabun ürettiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde lise öğrencileri atık yağlardan sabun üretti.
    Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi'nde yürütülen Çevre Dostu Okul Projesi kapsamında öğrenciler, kimya öğretmeni Hatice Kök ile birlikte yaptıkları çalışmalarda atık yağlardan sabun üretti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, öğrencileri ziyaret yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kimya öğretmeni Hatice Kök, öğrencilerle birlikte hem çevreyi korumak hem de atık yağları ekonomiye kazandırmak amacıyla sabun yapımında kullanmak istediklerini söyledi.
    10-B sınıfı öğrencisi Mehlika Koç, dökülen atık yağların sulara karışarak başka canlıların yaşamını olumsuz etkilediğini kaydederek, "Atık yağlarını lisanslı atık yağ toplayıcıları alıyor ve biyodizel yakıta dönüştürebiliyor. Fakat evlerimizde oluşan atık yağlar maalesef lavabolara veya çöplere dökülüyor. Biz de bunu engellemek, atık yağları geri dönüştürerek faydalı hale getirmek için okulumuzda bir çalışma başlattık. Atık yağları kullanarak sabun üretmeyi başardık. Sabunları Kumluca'mıza özgü olan portakal, limon, adaçayı, kekik, nar gibi kokular ekliyoruz. Bu sayede hem atık yağların doğayı kirletmesini önlüyor hem de ekonomiye kazandırarak bölgemizin doğal ürünlerini tanıtmış oluyoruz" diye konuştu.
    İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, öğrencileri tebrik ederken, yapılan çalışmayı da çevreci ve ekonomik döngü olması dolayısıyla çok güzel bulduğunu kaydetti. Yusuf Tekdemir, projeye destek vermek için ilçedeki okullarda da duyuru yaparak atık yağların toplanmasını sağlayacaklarını aktardı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow