hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'En süslü' deve seçildi

    En süslü deve seçildi
    expand

    'En süslü' deve seçildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Devecileri Korma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı ile Kumluca Belediyesi tarafından pazar günü gerekleştirilecek deve güreşleri öncesinde 'En Süslü Deve' yarışması düzenlendi.

    Antalya'nın Kumluca ilçesinde Devecileri Korma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı ile Kumluca Belediyesi tarafından pazar günü Deve Güreşleri yapılacak. Organizasyonun tanıtımı amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda 'En Süslü Deve Yarışması' gerçekleştirildi. Yarışamalara 9 güreş devesi katıldı. Sahiplerinin süsleyip podyuma getirdiği develer jüri üyelerinin değerlendirilmesine sunuldu. En süsülü deve yarışmasında Bayram Özer'in Osman Ağa adlı devesi birinci oldu. Dereceye giren develerin sahiplerine plaket ve halı hediye edildi.

    Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, organizasyonlara Kumlucalılar'ı davet etti. Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zafer Gemici ise "Sel felaketi yaşadık. Morallarimiz çok bozuldu. Geleneksel deve gürşleri ve foklorik gösteriler yapacağız. Amacımız geleneklerimizi yaşatamak, Kumluca halkının moralini düzelmek. Pazar günü güreşlerimize tüm halkımzı bekliyoruz" diye konuştu.

    En süslü deve yarışmasında birinciliği elde eden Osman Ağa adlı devenin sahibi Bayram Özer ise, "Yarışmalara hazırlandık. Emek verdik. Emeğimizin karşılığını aldık. Pazar günü tüm halkımızı gösterilerimize bekliyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow