hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kumluca Belediyesi 'dolu savar' alacak

    Kumluca Belediyesi dolu savar alacak
    expand

    Kumluca Belediyesi 'dolu savar' alacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Belediyesi, son yaşanan dolu ve fırtına felaketinin ardından 'dolu savar' almaya karar verdi.

    Kumluca Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu başkanlığında Kasım Ayı Olağan Meclis toplantısını yaptı. Toplantıda, Mali Hizmetler Müdürlüğünün, yeni kurulan müdürlüklere, kapatılan müdürlüklerden ödenek ayrılması önerisi, Yazı İşleri Müdürlüğünün, meclis toplantılarının sesli ve görüntülü olarak kaydedilmesi önerisi ve Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün taşınmaz satılması önerileri görüşüldü. Meclisin 1. gündem maddesindeki, belediye bünyesindeki kapatılan müdürlüklerin yerine yeni kurulan müdürlüklere ödenek ayrılması konusunda, AK Partili meclis üyeleri, yatırım yapan müdürlüklerden pasif olan müdürlüklere ödenek ayrılıyor gerekçesi ile red yönünde oy kullandı. Fakat gündem maddesi oy çokluğu ile meclisten geçerek onaylandı.

    Meclis toplantısında, gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Halil Karataş'ın "Dolu savar almaktan bahsediyorsunuz. Bu dolu savar, ne kadar alanı koruyacak. Bir binayı mı koruyacak. Geniş bir alanı mı koruyacak. Maliyeti nedir" sorusunu yöneltti. Başkan Mustafa Köleoğlu, “Yaklaşık 200 bin TL maliyetinde bir dolu savar cihazı alıyoruz. Biliyorsunuz ilçemizde 100 milyon TL dolu ve hortum zararı var. Bu zarara bakınca 200 bin TL küçük bir maliyet. Çünkü artık bölgemizde bundan sonra da bu tür afetlerin yaşanması göz önünde bulundurulursa bu cihazı almak kaçınılmazdır. Alım maliyetinin dışında sadece harcadığı elektrik masrafı var. 1000 dönümlük alanda etkili oluyor. Günay Sahil tesislerimize konuşlandıracağız. Bunu dünya kullanıyor. Kumluca'mızda da denememiz gerekiyor. Çok yararlı olursa yeniden meclise getirip konuşur tartışırız. Yenilerini alırız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow