hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kumluca'da 600 fidan toprakla buluştu

    Kumlucada 600 fidan toprakla buluştu
    expand

    Kumluca'da 600 fidan toprakla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 600 adet fidan toprakla buluştu.

    İlçeye bağlı Sarıcasu Mahallesi'nde düzenlenen törene Kaymakam Uğur Kolsuz, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, daire amirleri, STK temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü personeli katıldı.

    Kumluca Orman İşletme Müdürü Cengiz Okudan, "Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla Orman Genel Müdürlüğü olarak 11.11 saat 11.00'de Milli Ağaçlandırma Günü'nde 83 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü olarak gençleştirme metodu çerçevesinde burada bulunduğumuz alana gelir getirici türler olan fıstık çamı, harnup (keçiboynuzu) fidanı dikiyoruz" dedi.

    Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman tarafından yapılan duanın ardından fidanlar katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu. Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü personeli tarafından dikilen fidanlara can suyu verildi.

    Kampanya kapsamında Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, daha önceden dikime hazırlanan 13 dönümlük alana 250 adet harnup (keçiboynuzu), 280 adet de fıstık çam olmak üzere toplam 600 adet fidanı dikildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow