hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kumluca'da Hemşirelik Haftası sempozyumu

    Kumlucada Hemşirelik Haftası sempozyumu
    expand

    Kumluca'da Hemşirelik Haftası sempozyumu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısı ile sempozyum düzenlendi.
    Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlik Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk büstüne çelenk sunulması ile başladı. Öğleden sonraki etkinlik ise Kumluca Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen sempozyum oldu. Sempozyuma Kaymakam Tekin Erdemir, Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Çiftci, fakülte öğretim görevlileri, öğrenciler ve sağlık çalışanları katıldı.
    Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, "Doğumdan, önce, doğum anında, doğumdan sonra, çocuğun gelişiminde, eğitime başlamasında, eğitim süresi boyunca, mesleğe atıldığında bir insanın her anında hemşire vardır. Kısacası hayatın öğrenilmesinde, zorluklarla baş edilmesinde, bebeğin, çocuğun, gencin, yetişkin, annenin, babanın ve yaşlının daima yanındadır. İşte bu yüzden hemşire geleceğimizdir. Kısaca hemşireler olarak bizler, hayatın içinde, doğarken de, ölüm anında da yaşamın her anında mesleğimizi yaparız. Bu vesile ile tüm hemşirelerimizin Hemşirelik Haftası'nı kutluyorum" dedi.
    Kaymakam Tekin Erdemir, "Hemşirelerin yaptığı hizmet gerçekten insan psikolojisinin tam sağlam olması gereken bir hizmet. Çünkü bakmış olduğunuz vakalar ve vermiş olduğunuz hizmetler noktasında belki normal bir insanın dayanamayacağı, günlerce aklından çıkmayacağı, rüyalarında kendisini korkutacağı, yemek yemesini bile engelleyeceği, görüntülerin ve halleri sizler her gün her ay hayatınız boyunca yaşıyorsunuz. Buna bağlı olarak psikolojinizi ve hayallerinizi sağlam tutmanız gerçekten önemlidir. İkinci olarak da empatiyi sizin mesleğiniz için olmazsa olmaz olarak görüyorum. Çünkü sizlerden hizmet almak için insanlar hasta olduğu için, kendilerini dünyada en zor durumda bireyler olarak görür veya düşünürler. Sizlerden yardım almak için gelen kişinin eline diken batmış da olabilir, kolu ve hatta kafa tası da kırılmış olabilir. Ama o kişi o an herkesin kendisi ile ilgilenilmesi gerektiğini düşünür. O an ilgi noktasında başkasının öne alınmasını kendisine yapılmış en büyük haksızlık ve yanlışlık olduğunu düşünür. Böyle bir kitle ile karşı karşıyasınız. Bu yüzden empati çok önemlidir" diye konuştu. 
    Konuşmaların ardından 'Afetlerde Sağlık Hizmetleri Yönetimi' paneli düzenlendi. Başkanlığını Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Seçil Taylan'ın yaptığı panelde Antalya Sağlık İl Müdürlüğünden uzman Erhan Bayraktar ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Enes Sarık sunum yaptı. Kaymakam Tekin Erdemir, Panel Başkanı Doç. Dr. Seçil Taylan'a plaket verdi.
    İkinci panelde ise Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. İlknur Özkan, Finike Devlet Hastanesi personeli Devrim Kaan Üçer, Kumluca Devlet Hastanesi görevlisi Emrah Doğan ve Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Sedanur Aslan, deprem bölgesinde yaşadıkları deneyimleri içeren sunumlarını yaptı.
    Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Adem Sümen'in 'Hemşirelerimiz Geleceğimizdir' sunumunun ardından emekli hemşirelere plaket verildi. Sempozyum sosyal hizmetler uzmanı, yazar Refik Akten'in 'Geleceğe Umutla Bakmak' konferansıyla son buldu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI   

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow