hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgatlı kadınlar kooperatif kurdu

    Manavgatlı kadınlar kooperatif kurdu
    expand

    Manavgatlı kadınlar kooperatif kurdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın öncülüğünde kadın kooperatifi kuruldu. Kurulan kooperatifle Manavgatlı kadınların el emeğiyle ürettikleri ürünlerin satılarak ticaret hayatına katılmaları sağlanacak.

    AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın öncülüğünde kurulan Manavgat Kadın Girişimciler Kooperatifi çalışmalarına başladı. Kadınların bir araya gelerek ekonomik hayata daha etkin bir şekilde katılmaları için kooperatifin kurulduğunu ifade eden Çokal, "Uzun zamandır hayal ettiğimiz kadın kooperatifimizin çalışmaya başlaması hepimizi mutlu etti. Kadınların birlikten kuvvet doğar diyerek kurdukları kooperatifin ve tüm kadın girişimcilerimizin, üreten kadınlarımızın yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" dedi.

    Kooperatiflerin üretimdeki önemine değinen Milletvekili Çokal, "Kooperatifler, hem yerelde kalkınmamızın güçlü bir aktörü hem de birliğin, beraberliğin, el ele vermenin önemini en iyi gösteren organizasyonlar. Bireyler bir araya gelerek kendi başlarına yapabileceklerinden çok daha fazlasını başarabiliyor. Azlar birlikte çok oluyor. Üretimin, birikimin, bereketin sembolü olan kooperatifler üreten kadınlarımızın da ekonomik hayatta daha çok yer almalarını sağlayan bir unsur haline geldi. Biz kadınların omuz omuza vererek yaşadıkları bölgelerde fark oluşturmalarını çok önemsiyor, bu girişimleri destekliyoruz" diye konuştu.

    KOOPERATİF BİZİM HAYALİMİZDİ

    Manavgatlı kadınların bir araya gelerek kurdukları Manavgat Kadın Girişimciler Kooperatifi'nin hiçbir ayrım yapmadan tüm kadınlara ulaşacağını ve kadınların el emeği ürünlerini değerlendireceğini kaydeden Milletvekili Çokal, şöyle dedi:

    "Kadın kooperatifi bizim bir hayalimizdi. Bulduğum her fırsatta üreticilerimizi, esnafımızı ziyaret ediyorum. Bol bol sohbet ediyor, dertlerini dinliyorum. Özellikle kadın üreticilerimizin ekonomik hayatın daha çok içinde olmaları, el emeği ürünlerinin değerlendirilmesi için bir kooperatifin kurulmasını uzun zamandır istiyorduk. Manavgatlı kadınlarımız bir araya gelerek bu oluşumun ilk adımlarını attılar. Kooperatifin içinde olan ve destek verenlere teşekkür ediyorum."

    İLK ÜRÜNLER ÜRETİLDİ

    Manavgat Kadın Girişimciler Kooperatifi'nin ilk ürünlerini ürettiğini ifade eden Milletvekili Tuba Vural Çokal, "Arkadaşlarımız kooperatifle ilgili yasal sürecin tamamlanmasının hemen ardından çalışmalara başladı. Özellikle Antalya'ya ve Manavgat'a özgü ürünleri ürettiler. El birliği ile reçellerini, meyve özlerini, tarhanaları, tatlıları hazırladılar. Ben de bu hazırlıkların bazı aşamalarına katıldım, onlara büyük bir mutlulukla eşlik ettim" dedi.

    Kadın kooperatifinin özellikle çiftçi kadınların ürünlerini değerlendirecek çalışmalar yapacağını kaydeden Dr. Tuba Vural Çokal, "Bizim amacımız Manavgat'tan başlayarak tüm kadınlarımıza ulaşmak ve onlara destek olmak. Önümüzdeki günlerde bu konuda da girişimlerimiz olacak" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow