hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli okçudan öğrencilerle söyleşi

    Milli okçudan öğrencilerle söyleşi
    expand

    Milli okçudan öğrencilerle söyleşi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Paralimpik milli okçu Murat Turan'ın katıldığı söyleşi düzenlendi.

    Paralimpik milli okçu Murat Turan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kumluca'daki özel bir kolejde kurulan okçuluk kulübü öğrencilerini ziyaret etti. Altın madalya sahibi milli okçu Murat Turan, önce okul salonunda antrenman yapan öğrencilere okçuluk tekniklerini anlattı. Öğrenciler ve katılımcılar için örnek atışlar yapan Turan daha sonra söyleşiye geçti. Söyleşiye Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Demir, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

    Öğrencilerin ve katılımcıların sorularını cevaplayan Murat Turan, asıl mesleğinin üflemeli cam ustalığı olduğunu belirterek, 2009 yılında bir maganda kurşunu sonucu 3 ay yatağa bağımlı yaşamak zorunda kaldığını söyledi. Murat Turan, "3 ay evimde pencerenin dibindeki yataktan dışarıyı izlemek ile geçti. Ama o günlerde kendi kendime dedim ki 'Murat sen bu olamazsın. Bir şeyler yapmalısın'. GATA Hastanesi'nde tedavi görürken orada cephede gazi olmuş, kolu, bacağı veya vücut uzuvlarını kaybetmiş arkadaşlarım oldu. Onların içinde okçuluk ile ilgilenenler de vardı. İşte orada o arkadaşlardan etkilendim. Okçuluk sporuna başladım. Denizli'de antrenmanlara gitmeye başladım" dedi.

    'HEDEFİM DÜNYA REKORU KIRARAK OLİMPİYAT MADALYASI ALMAK'

    Antrenmanlara gidip gelmenin zor olduğunu aktaran Murat Turan, "Kendi aracım yoktu. Her defasında 5 kilometre uzaklıktaki antrenman alanına bir arkadaş veya tanıdığıma kendimi bıraktırıyordum. Antrenmana gidemediğim günler oldu. Ama yine de pes etmedim. Annem, başıma yine bir iş gelir korkusundan dışarı çıkmayım diye tekerlekli sandalyemi saklardı. Annemi o konuda çok üzdüm. Hakkını nasıl ödeyeceğim bilemiyorum. Tüm zorluklara rağmen okçulukta başarıyı elde etmiştim. Ama hocamı bir trafik kazası sonucu kayıp ettim. İşte o zaman benim için hayattan kopuş başladı. Çünkü tutunduğum dal kopmuştu. Bir süre okçulukla ilgilenemedim. Kendimi toplayamadım. Kendime geldiğimde okçuluk sporundan çok şeyler kaybetmiştim. Sponsor bulamıyor malzeme alamıyordum. 'Murat sen neleri başardın. Yine başarırsın' dedim.

    Okçuluk sporu ile uğraşan tanıdıklarımın kullanmadığı ve kendi eski malzemelerimi kullanarak tek başıma yeniden okçuluk sporunda başarıyı yakaladım. Anlatırken kolay oluyor belki ama yaşadıktan sonra yaşadıklarıma geri dönüm baktığımda bu zorluğu ben nasıl başarmışım diyorum. Avrupa ve dünya şampiyonluklarında derecelerim var. Artık bundan sonraki hedefim dünya rekoru kırarak olimpiyat madalyası almak ve bu madalyayı trafik kazası sonucu kayıp ettiğim hocamın mezarına götürmek" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow