hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Miniklerden 'çevreyi kirletmeyin' mesajı

    Miniklerden çevreyi kirletmeyin mesajı
    expand

    Miniklerden 'çevreyi kirletmeyin' mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- DÜNYA Çevre Temizlik Günü dolayısıyla Manavgat'ta anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin katıldığı çöp toplama etkinliği düzenlendi. Çevre temizliğine katılan minikler, bir yandan çöp toplarken bir yandan da büyüklerini çevreyi kirletmemeleri için uyardı.

    Dünya Çevre Temizlik Günü dolayısıyla Antalya'nın Manavgat ilçesi Sorgun Mahallesi Boğaz Mendirek sahilinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Manavgat Şube Müdürlüğü, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ve Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları Kum Zambakları Koruma ve Yaşatma Derneği (DEKAFOK) iş birliğinde temizlik etkinliği düzenlendi. Manavgat'ta bulunan anaokulu ve ilkokulu öğrencilerinin öğretmenleri nezaretinde katıldığı etkinlikte, minikler 1,2 kilometrelik sahil bandında çöp topladı.

    Etkinlik amacıyla DEKAFOK Gözlem Bilgi Merkezi'ne gelen öğrenciler burada önce 'Özel Çocuk Alanı'nda hazırlanan oyun parkında gönüllerince oynadıktan sonra, Doğal Koruma ve Milli Parklar Manavgat Şube Müdürlüğü yetkilileri ile DEKAFOK Başkanı Seher Akyol tarafından düzenlenen eğitime katıldı. Eğitimin ardından minikler ellerinde çöp torbalarıyla öğretmenlerinin nezaretinde sahilde çöp topladı. Çöp toplama işleminin ardından çocuklara etkinliğe katılmalarının anısına rozet takıldı. Etkinliğe katılan çocuklar ayrıca topladıkları plastik şişe kapaklarını 'Engellilere Tekerlekli Sandalye Kampanyası' kapsamında kapak toplama kafesine döktü.

    Etkinliğe katılan miniklerden Miraç Erol, "Denizleri temizledik, caretta carettaların yaşama alanlarını gördük. Bu etkinliğe katıldığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

    Etkinliğe katılan Ayşe Su Özkan, "Bence denizlere ve topraklara çöpleri atmaları çok yanlış, lütfen çöplerinizi geri dönüşüme atınız" dedi.

    Sahilde çöp toplayan öğrencilerden İbrahim Seymen, "Bugün burada insanların toprağa attığı çöpleri topladık, yani bunlar yanlış yapıyor, geri dönüşüm var burada. O yüzden carettaların zarar görmesini istemedik, çöpler carettalara zarar veriyor" diye konuştu.

    Diğer bir öğrenci Berkay Aldere de "Çevreyi kirletmesinler, carettalara zarar vermesinler" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow