hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhtarlar, aile okulu hakkında bilgilendirildi

    Muhtarlar, aile okulu hakkında bilgilendirildi
    expand

    Muhtarlar, aile okulu hakkında bilgilendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mahalle muhtarları ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.
    Kumluca Kaymakamlığı Toplantı Salonunda, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Muhtarlara Aile Okulu Kursları hakkında bilgi verildi. Muhtarlardan aile okulu kursları ile ilgili destek isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, "Yetişkinlerin eğitime katılması ile ilgili dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölçümler yapılıyor. Köy Yaşam Merkezi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Mahallerinizde kullanılmayan binaları Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürebiliriz.  Bu kurslarımızın amacı yetişkinleri eğitimlere katılımını sağlamak. Sizden ricamız mahalle halkını toplarsanız bizde eğitim program için mahallenizi gelir ve eğitimleri icra ederiz" dedi.
    Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Mutllu ise "Amacımız sizler vasıtayla velilerimizi kurslara dahil etmek. Bu bir proje, farkındalık oluşturmak istedik. Mahallelerimizde mahalle halkını bilgilendirirseniz sevinirim. Sizden bu konuda destek istiyorum. Önümüzdeki ay ilk yardım ve trafik kurslarımızı da icra edeceğiz" diye konuştu.
    Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Songur, eğitim programı için teşekkür etti. Mimar Sinan İlkokulu Rehberlik Öğretmeni Seyfullah Şengüler, aile içi iletişim becerileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılıkla mücadele, sosyal duygusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite, ahlaki gelişim konularında muhtarlara yönelik eğitim programı düzenledi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow