hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Çavuşoğlu, Manavgat SKM'yi açtı

    Bakan Çavuşoğlu, Manavgat SKMyi açtı
    expand

    Bakan Çavuşoğlu, Manavgat SKM'yi açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) açılışına katıldı.
    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'ta iftar programı ve SKM'nin açılışına katıldı. Açılışta AK Parti Antalya milletvekilleri Tuba Vural Çokal, İbrahim Aydın, AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, AK Parti ve MHP'nin ilçe yöneticileriyle birlikte aralarında depremzede vatandaşların da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi yer aldı. Bakan Çavuşoğlu, ilerleyen aylarda Cumhuriyetin ikinci yüzyılının kutlanacağını belirterek, ikinci yüzyılın Türkiye yüzyılı olacağını söyledi. İkinci yüzyılda Türkiye'nin birçok alanda lider olacağını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yapılan atılımlarla Türkiye'nin savunma sanayisinde dünyadan önde gelen ülkeler arasına girdiğini vurguladı. Daha önce Cumhurbaşkanının korumaları için tabanca ithal edilemediğini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "21 yıl önce savunma sanayisinde dışa muhtaçtık. Cumhurbaşkanının korumalarının silahını bile vermediler. Şimdi tabancanın da SİHA'nın da uçak gemilerinin de Kızıl Elma'nın da en iyisini biz yapıyoruz" dedi.
    Bakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Otomobil üretemez dediler, ürettik. Buraya gelirken yerli ve milli otomobilimiz TOGG'la geldik. Milli muharip uçağı için de 'üretemez' dediler, ilk uçuşunu yaptı. Ne istiyorsak yapıyoruz. Sahaya inmek gerekiyorsa sahada gereğini yapıyoruz. Masada da sahada da güçlüyüz. Son 20 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye artık güçlü, küresel bir aktör oldu. Ama sadece Türkiye'nin güçlü olması yetmez, Türk Cumhuriyetleri de güçlü olmalı. Bunun için Türk Devletler Teşkilatı'nı kurduk. Geçen Ankara'da yapılan toplantıda Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar da kendi bayrağıyla aramızda yer aldı. Bu bizim gücümüzü gösteriyor." (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow