hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belenobası sulama tesisi üreticinin yüzünü güldürdü

    Belenobası sulama tesisi üreticinin yüzünü güldürdü
    expand

    Belenobası sulama tesisi üreticinin yüzünü güldürdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin kapalı devre sulama sistemleri çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Manavgat Belenobası, Saraçlı ve Karavca mahallerinin kullandığı Belenobası Kapalı Sistemi ile 3 bin dönüm tarım arazisi su ile buluşuyor. 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından işletilen Manavgat Belenobası Kapalı Devre Sulama Sistemi üreticinin kazancını artırdı. Belenobası, Saraçlı ve Karavca mahallerini kapsayan sulama sistemi sayesinde verim artarken üreticiler çift mahsul almaya başladı. 
    3000 DÖNÜM ARAZİ SULANIYOR
    Yaklaşık 300 çiftçinin yararlandığı 35 kilometre hat uzunluğu olan kapalı sistem sulama tesisi ile 3 bin dönüm tarım arazisi sulanıyor. Daha önce kuru tarım yapılan Belenobası, Saraçlı ve Karavca mahallelerinde sulama tesisi ile birlikte sulu tarıma geçildi. Karpuz, kavun, lahana, karnabahar, brokoli ve mısır yetiştiren üreticiler verimin artmasından son derece memnun. 
    TARLALARDA VERİM ARTTI
    Belenobası Mahallesi'nden çiftçi Yusuf Çoşar, "Sulama Suyu Projesi ile kurak topraklarımız artık daha yeşil. Çift mahsul alabiliyoruz. Bu bizim için büyük bir şans" dedi. 40 yıldır tarımla uğraştığını söyleyen Saraçlı Mahallesi'nden çiftçi Ayhan Güven ise "Daha önce sulu tarım yapamadığımız için her ürünü yetiştiremiyorduk. Kapalı sistem sulama ile tarlalarımızda istediğimiz ürünleri yetiştirebiliyoruz" diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow