hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fakültede 'Permakültür' semineri

    Fakültede Permakültür semineri
    expand

    Fakültede 'Permakültür' semineri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi ve Manavgat Meslek Yüksekokulu tarafından bir otelin bahçesinde yapılacak olan permakültür alanı için seminer düzenlendi.

    AÜ Manavgat Turizm Fakültesi'nde düzenlenen seminere Dekan Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, öğretim görevlisi Meriç Balcı, permakültür alanının yapılacak otelin yönetim kurulu başkanı Hüseyin Aydoğan ve öğrenciler katıldı. Seminerde permakültür bahçesinde kurulacak olan sistemlerin tanıtımı, atıklarla oluşturulan ve enerjiyi tutumlu kullanan ev modelleri, sulama istemeyen modern bostan sistemleri, yenilenebilir enerji kaynakları, aquaponik sistemle bitki yetiştiriciliği, su hasadı, balkon bahçeciliği konularında çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

    Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, öğrencilerin kendine yeterlik adına araştırma yaparak bilgileri öğrenmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin bu konuya duydukları ilginin çok sevindirici olduğunu ve bu çalışmanın bir öğrenci konferansına dönüştürülmesi arzusunda olduklarını belirtti.

    Seminerin ardından Dekan Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, Hüseyin Aydoğan'a teşekkür plaketi verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow