hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liseli dalgıçlar denizde Türk bayrağı açtı

    Liseli dalgıçlar denizde Türk bayrağı açtı
    expand

    Liseli dalgıçlar denizde Türk bayrağı açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen dalış eğitimini tamamlayan liseli dalgıçlar, denizde Türk bayrağı açarak mezuniyetlerini kutladı.

    Side Sualtı Arama ve Kurtarma Gençlik ve Spor Kulübü (SAK-GSK) ile Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol çerçevesinde 3 aylık teorik ve pratik eğitimlerini tamamlayan liseli gençler, dalış sertifikalarını almaya hak kazandı. Eğitimlerini tamamlayan gençler Side Limanı'nda düzenlenen programda denizde Türk bayrağı açarak mezuniyetlerini kutladı.

    Manavgat Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ile yaptıkları protokol çerçevesinde 26 öğrencinin eğitimlere katıldığını belirten SAK-GSK Başkan Yardımcısı Şahin Kaptan, "Ocak ayında başlayan teorik eğitimlerimizi okullarda tamamladıktan sonra pratik eğitimleri ise Manavgat Belediyesi'ne ait Nar Plajı'nda gerçekleştirdik. 4 eğitmen ile yaklaşık 3 ay süren teorik ve pratik eğitimlerinin ardından düzenlenen sınavda başarılı olan öğrencilerimiz sertifika almaya hak kazandı" dedi.

    1 yıldız dalış eğitimini tamamlayan 11 ve 12'inci sınıf liseli gençlerin yeni bir meslek kazandığını belirten Kaptan, "Eğitimlerimizi tamamlayan gençlerimiz deniz ve ırmaklarda meydana gelen kazalarda ve boğulma olaylarında arama ve kurtarma faaliyetlerine katılabileceği gibi üniversitelerin ilgili bölümlerine katılmak istediklerinde avantajlı bir konum kazanacaklar. Ayrıca kolluk kuvvetleri başta olmak üzere çeşitli kurumlarda dalgıç olarak kadroya girme şansları da bulunmakta" diye konuştu.

    Eğitimlerini tamamlayan liseli gençler Side Limanı'nda denizde Türk bayrağı açarak ve askeri selam vererek mezuniyetlerini kutlarken, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de gençleri yalnız bırakmadı. Genç dalgıçlara sertifikaları 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda verilecek. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow