hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat Belediyesi'nden 'İzmir için tek yürek' kampanyası

    Manavgat Belediyesinden İzmir için tek yürek kampanyası
    expand

    Manavgat Belediyesi'nden 'İzmir için tek yürek' kampanyası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Belediyesi, İzmir'de büyük deprem felaketini yaşayan vatandaşlara can suyu olmak, bir nebze de olsa destek vermek amacıyla 'İzmir için tek yürek' yardım kampanyası başlattı.

    Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar ile görüşmeler yaptı. Deprem bölgesine sadece ihtiyaç duyulan malzemeleri göndermeyi hedefleyen Manavgat Belediyesi, kendi kaynaklarıyla tüplü ısıtıcı, çadır altına sermek amacıyla mat, kullanılmamış battaniye, çocuk uyku tulumları, çocuk bezi gibi yardım malzemelerini temin ederek, bir Deprem Yardım TIR'ı oluştururken, vatandaşlardan gelen istek üzerine kampanyaya duyarlı Manavgat halkını da dahil etti. Manavgat Belediyesi sosyal medya hesaplarından ve SMS yoluyla kampanyayı Manavgat halkına duyurdu. Yardımsever Manavgat halkı duyurunun ardından Manavgat Belediyesi'nin Atatürk Kültür Merkezi önünde oluşturduğu Deprem Dayanışma Merkezi'ne getirdikleri yardım malzemeleriyle akın etti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve belediye başkan yardımcıları gün boyunca kampanyaya destek veren vatandaşları karşılayarak getirilen malzemelerin paketlenmesinde yardımcı oldu.

    Yoğun olarak kullanılmamış battaniye, çocuk giysileri, tüplü ısıtıcı, uyku tulumları, çadır altı matları ve çocuk bezinin yanı sıra kuru gıda, içme suyu, çadır gibi ihtiyaç malzemeleri de vatandaşlar tarafından dayanışma merkezine getirildi. Manavgatlılar depremde enkaz altından çıkarılan kedi, köpekler ve arama kurtarma timinde görev yapan canları da unutmadı. Vatandaşlardan bazıları kuru kedi ve köpek maması getirerek belediye görevlilerine teslim etti.

    Başkan Şükrü Sözen, vatandaşlarla birebir sohbet edip, yardımları için teşekkür etti. Başkan Şükrü Sözen, "Öncelikle ülkemizin hiçbir yerinde böyle bir doğal afet yaşanmamasını temenni ediyorum. İzmir'deki kayıpları olan kardeşlerimizin acılarını yüreğimizin en derinlerinde hissettik. Şu an devletimizin bütün unsurları orada. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarılan vatandaşlarımız bizi umutlandırıyor. Bu toplum hassas bir toplum. Her zaman acısını tatlısını bilerek birbirine sahip çıkan bir toplum. İzmir'de de bütün duyarlılığını gösterdi. Ülkemin bütün unsurları, herkes şu anda yürekleriyle, kalpleriyle, dualarıyla bu ıstırabı yaşayan vatandaşlarımızın yanında yer alıyor. Manavgat halkı da son derece duyarlı. Biz de halkımızla bir kampanya başlattık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve koordinasyon ekibiyle görüştük. Vatandaşlarımızın gerçek ihtiyacını profesyonelce bir şekilde ulaştırmak önemli. Elektrik olmadığı için tüplü ısıtıcı, yatak altı pedleri, çadırların, uyku tulumlarının, battaniye gibi malzemelerin aciliyet oluşturduğunu öğrendik. Biz de bu bağlamda belediye olarak alım yaptık. Bunun dışında vatandaşlarımızın bu bağlamda getirdiklerini kabul ediyoruz. TIR'ımızı yola çıkaracağız. Manavgat halkımızın onların yanında olduğunu hissettireceğiz. Hem vatandaş hem devlet eliyle çalışarak yaraların bir an önce sarılacağını düşünüyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow