hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat Çağlayan İlkokulu İtalya'da

    Manavgat Çağlayan İlkokulu İtalyada
    expand

    Manavgat Çağlayan İlkokulu İtalya'da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Çağlayan İlkokulu proje ekibi, 'The kid saving the world' Erasmus+ projesi kapsamında İtalya'ya giderek incelemelerde bulundu.

    İtalya Ulusal Ajansı tarafından yürütülen, öğrenci, öğretmen, eğitim personeli, gençler ve gençlik çalışanlarına Avrupa'da eğitim fırsatı sunan ERASMUS projeleri okullarda hayat buluyor. Çağlayan İlkokulu proje ekibi tarafından hazırlanan 'The kid saving the world' adlı projenin Erasmus+ platformunda kabul edilmesiyle birlikte ekip İtalya'nın Foggia kentine giderek ilk çalışmasını gerçekleştirdi. Projenin ikinci ayağı ise Şubat 2023'te Yunanistan'a yapılacak.

    Okul Müdürü Ahmet İyiol, 'The kid saving the world' projesine İtalya ve Yunanistan'ın da ortak olduğunu belirterek, "Proje kapsamında ilk çalışmamızı İtalya'nın Foggia şehrinde gerçekleştirdik. Okulumuzdan sınıf öğretmenimiz Ebru Ünalmış Çelik koordinatörlüğünde ve Gülcan Ergül rehberliğinde öğrencilerimiz geri dönüşüm workshoplarına katılıp bilgi alışverişi yaparak deneyim kazandı" dedi.

    Projeye Türkiye'den kendilerinin yanı sıra Adana, Niğde ve Nevşehir'den de okulların katıldığını belirten Müdür İyiol, ekibin geri dönüşüm tesisinde inceleme yaptıklarını anlatarak, "Bize verilen bilgiye göre, İtalya'da bir kişi yılda 86 kilo atık kullanıyormuş. Gittiğimiz fabrikada cam, kâğıt, plastik ve metal atıkların geri dönüşümünün yapıldığı bir yerdi. Orada kuru ve ıslak olmak üzere 2 çeşit tip ayrıştırma olduğunu gördük. İkisi de farklı alanlarda ayrıştırıldıktan sonra, ilk olarak makineyle sıkıştırılıyor. Sıkıştırılıp balya gibi hazırlanan atıklar farklı alanlarda kullanılmak üzere farklı fabrikalara gönderiliyor. Ayrıca atıklar renklerine göre de ayrıştırılıyor" diye konuştu.

    Okul Müdürü Ahmet İyiol, projenin ikinci ayağının şubat ayında Yunanistan'a yapılacağını kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow