hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat güreşleri 3 gün yapılacak

    Manavgat güreşleri 3 gün yapılacak
    expand

    Manavgat güreşleri 3 gün yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- TÜRKİYE Geleneksel Güreşler Federasyonu'nun aldığı karar neticesinde bu yıldan geçerli olmak üzere Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, 3 gün şeklinde gerçekleşecek. Manavgat Ilıca Stadyumu'nda güreşler için hazırlıklar başlatıldı.
    Bu yıl 19-20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde Ilıca Er Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan 10'uncu Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu'nun 2023 yılı Yağlı Güreş Sezonu'nda ilk defa uygulamaya koyacağı Grand Prix Ligi'nde yer almaya hak kazandı. Türkiye genelinde 8 büyük güreş organizasyonundan birisi ve Grand Prix'in ilk raundu olacak Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri için organizasyon hazırlıkları şimdiden başladı.
    ŞÖLEN HAVASINDA GERÇEKLEŞECEK
    Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu'nun aldığı karar neticesinde bu yıldan geçerli olmak üzere Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, 3 gün şeklinde gerçekleşecek. 19-20-21 Mayıs 2023 tarihindeki güreşlerde Grand Prix puanlı sistem güreş turnuvası da ilk olarak Manavgat'ta gerçekleştirilecek. Binlerce pehlivanın kol bağlayacağı güreşlerde, 19 Mayıs günü boy ayrımı yapılacak ve ardından kentte kortej yürüyüşü ile büyük organizasyona start verilecek. 20 ve 21 Mayıs tarihlerinde ise binlerce pehlivan, Manavgat Er Meydanı'nda şampiyon olmak için kıran kırana mücadele edecek. Güreş şöleni havasında gerçekleşecek, kente canlılık katacak büyük organizasyon, konserlerle renklendirilecek. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bu yılki organizasyonların eksiksiz şekilde yapılabilmesi için tüm belediye ekiplerini şimdiden seferber etti. Manavgat Ilıca Stadyumu'nda güreşler için hazırlıklar devam ediyor.
    PEHLİVANLAR'DAN SÖZEN'E TEŞEKKÜR ZİYARETİ
    Manavgat Belediyesi'nin başpehlivanları ve başaltı pehlivanları, 19-20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Manavgat 10'uncu Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesinde Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret ederek güreş camiası adına teşekkür etti. Ziyarete, er meydanlarının 'kara panter' lakaplı başpehlivanı Fatih Atlı, 'örümcek adam' lakaplı Serhat Gökmen, baş antrenör Bayram Ertan, Manavgat Belediyesi Güreş Koordinatörü Abdullah Seçim, alt yapı antrenörü Ercan Keskin ve Manavgat Belediyesi Güreş Kulübü sporcuları katıldı.
    FEDERASYONUN KARARIYLA ONURLANDIK
    Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 10'uncu Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri hazırlıklarına büyük bir heyecanla başladıklarını belirterek, müsabakaların gerçekleşeceği Ilıca Er Meydanı'nda hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Şükrü Sözen, "Başpehlivanlarımız başta olmak üzere bugüne kadar bu meydanlarda kol bağlayan bütün sporcularımızı Manavgat olarak en iyi şekilde karşıladık ve ağırladık. Bugüne kadar yaptığımız bütün güreş organizasyonlarını, titizlikle ve kentimize yakışacak şekilde yerine getirdik. Federasyon tarafından alınan karar ise Manavgat Belediyesi'nin ve kentin ata sporunu ne kadar sahiplendiğini ve başarılı bir şekilde hayata geçirdiğini gösteriyor. Organizasyonlarımızın başarılı bulunup, ödüllendirilmesi bizleri onurlandırdı. Manavgat Belediyesi'ndeki yol arkadaşlarım ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 3 gün sürecek olan 10'uncu Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni en güzel bir şekilde yerine getireceğiz. Programımızı çok yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Şimdiden tüm sporseverleri güreşlerimize davet ediyorum" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow