hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgatlı kadınlar depremzedeler için kışlık kıyafet dikiyor

    Manavgatlı kadınlar depremzedeler için kışlık kıyafet dikiyor
    expand

    Manavgatlı kadınlar depremzedeler için kışlık kıyafet dikiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KARÇA/MANAVGAT(Antalya), (DHA)-MERKEZ üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bir yandan deprem bölgesinde enkazda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, diğer yandan depremzedeler için bir araya gelen Manavgatlı kadınlar, kışlık kıyafet dikerek AFAD Koordinasyonunda deprem bölgesine gönderiyor. Manavgat Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği kampanyaya katılarak depremzedeler için bere ören Asiye Altun, “Kardeşlerimizin acısı bizim acımızdır. Gitmesek de üşüyoruz” dedi.
    Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından 10 kentte büyük bir yıkım yaşandı. Depremlerin ardından tüm Türkiye genelinde yardım kampanyaları başlatılırken, Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde görevli olan eğiticiler, kursiyerler ve gönüllü kadınlarla birlikte depremzedeler için kışlık giysi örüp, dikmeye başladı. Hazırlanan elbiseler Manavgat Kaymakamlığı’nın AFAD koordinesinde düzenlediği yardım kampanyası kapsamında deprem bölgesine gönderiliyor.
    ‘İÇİMİZ ACIYOR’
    Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde örgü kursu veren eğitmenlerden Serpil Özyiğit, deprem olduğunu duydukları anda diğer eğitmen arkadaşları ile ne yapabilecekleri üzerine tartıştıklarını belirtti. Özyiğit, “Aklıma bere geldi kış şartlarından dolayı. Arkadaşlarım bunları kabul ettiler çünkü onlarda çok üzülmüşlerdi. Bir parça onların içini ısıtmak için yaptık bunu. Sonra duyuru yaptık, duyurumuza halkımız çok güzel teki verdi. Bu tepkide beni çok mutlu etti. Çünkü hiç tanımadığımız arkadaşlarımız birlik, beraberlik olmak için geldiler. Gerçekten çok üzülüyorum, içimiz acıyor” diye konuştu.
    ‘KARDEŞLERİMİZİN ACISI BİZİM ACIMIZ’
    1999 yılında Düzce depremini yaşadığını belirten Asiye Altun, “Çok duygusal bir milletiz biz. Hamd olsun o yönden çok şanslıyız. Allah hiç kimseye yaşatmasın o kardeşlerimizin acısı bizim acımızdır. Gitmesek de üşüyoruz. Gitmesek de paylaşıyoruz onların acısını. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun millet olarak. Devlet olarak hepimizin başı sağ olsun. Ölenlere rahmet kalanlara acil şifa diliyorum” dedi.
    ‘DEPREMZEDE OLARAK ÜZÜNTÜLERİNE ORTAK OLUYORUM’
    Bir başka depremzede olan Deniz Yardımcı ise deprem dolayısı ile çok büyük üzüntü yaşadığını ifade ederek, “El birliğiyle, Halk Eğitim Merkezi olarak gönül birliğiyle yaptığımız dikiş işlemlerini, yaptığımız bütün çalışmaları depremzedelerimize bağışlıyoruz. Bende bir depremzede olarak 2011 Van depremini yaşadığımdan dolayı oradaki insanların acısını hissettiğimden üzüntülerine ortak oluyorum. Elimizden ne geliyorsa onlar için yapıyoruz. İnşallah bütün bu yardımlarımız yerine ulaşır. Ölülerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. Geçmiş olsun Türkiye’m” diye konuştu.
    ‘ELİMİZDEN GELDİĞİNCE ÇABA HARCIYORUZ’
    Sakine Demir ise, “Depremin ilk gününden beri elimizden geldiğince çaba harcıyoruz. Burada polar dikimi yapıyoruz, kendimiz alıyoruz, bağışlar oluyor. Arkadaşlarımızla birlikte sabah buraya gelip akşama kadar yapabileceklerimiz için çabalıyoruz. Çok korkunç bir durum, Allah bundan da hayırla sağlıkla çıkmamızı nasip etsin inşallah. Umarım daha fazla canlar kurtulur, artık ümitler azalsa bile” şeklinde konuştu.
    5 GÜNDE 2 BİN PARÇA GİYSİ HAZIRLANDI
    Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyona 10 öğretmen ve 300 kursiyer ile gönüllü katıldı. Yetişkin ve çocuklar için polar, pijama, eşofman takımı örgü kazak, hırka, atkı, bere ve patik olmak üzere hazırlanan 2 bin parça, Manavgat Kaymakamlığı’nın AFAD koordinesinde hazırlanan kampanya kapsamında Antbirlik deposuna teslim edilerek deprem bölgesine gönderildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow