hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta 496 bin covid-19 aşısı yapıldı

    Manavgatta 496 bin covid-19 aşısı yapıldı
    expand

    Manavgat'ta 496 bin covid-19 aşısı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Er, ilçede salgın süresince aile hekimliği, devlet hastanesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü gezici aşı servisi tarafından toplam 496 bin 348 covid-19 aşısı uygulandığını söyledi.
    24-30 Nisan'da kutlanan Aşı Haftası kapsamında Manavgat 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde toplantı düzenleyen Manavgat İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Er, koronavirüs salgını döneminde aşının öneminin daha da arttığını belirtti. Dr. Er, "Aşı yapılmaz ise aşı ile önlenebilir hastalıkların sıklığı artar. Aşılanarak bağışık hale gelmiş bireylerin oluşturduğu toplumlar, hastalıkların yayılmasına karşı direnç gösterir. Bu yolla henüz aşılanmamış, aşılanmaya engel oluşturan bir hastalığı olanlar da korunmuş olur" diye konuştu.
    'YURT DIŞINA ÇIKACAKLAR MUTLAKA AŞI OLMALI'
    Çocukların doğar doğmaz aşı takvimine bağlanması gerektiğini vurgulayan  Dr. Er, şunları söyledi:
    "Aşı aynı zamanda yetişkinlere de uygulanmaktadır. Birçok erişkin aşıyla kolaylıkla önlenebilir hastalıklar nedeniyle sakat kalmakta ya da ölmektedir. Bu nedenle her genç, yetişkin ve yaşlı kimse bağışıklamadan yararlanmalıdır. Bazı hastalıklar için risk grubunda kabul edilen erişkinler sağlık kuruluşlarına başvurarak yapılması gereken aşılar konusunda bilgi edinebilir ve aşılanabilir. Hastalıklar açısından riskli ülkelere seyahat edecekler ise bölgenin özelliğine göre gerekli aşıları yaptırmalıdırlar."
    MANAVGAT'TA 496 BİN 348 COVİD-19 AŞISI YAPILDI
    Dr. Er, ilçede aile hekimliği, devlet hastanesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün gezici aşı ekipleri tarafından salgının başladığı günden itibaren 379 bin 607'si Biontech, 116 bin 47'si Sinovac ve 694'ü de Turkovac olmak üzere birinci dozdan beşinci doza kadar toplam 496 bin 348 covid-19 aşısı yapıldığını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow