hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta güreş havası

    Manavgatta güreş havası
    expand

    Manavgat'ta güreş havası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu yapılacak olan Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri hazırlıkları kent genelinde tüm hızıyla devam ediyor.

    Akdeniz'in Kırkpınar'ı olarak adlandırılan Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Ilıca Er Meydanı'nı güreş komitesi ile birlikte ziyaret ederek yapılan hazırlıkları yerinde inceledi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve güreş komitesi de eşlik etti. 15 Mayıs Pazar günü yapılacak Ilıca Stadyumu ise tarihi Kırkpınar Er Meydanı'nın bire bir aynısı olarak hazırlandı.

    KENT GÜREŞ HAVASINA GİRDİ

    Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu ve beraberindeki heyet 9'uncu Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesinde Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e teşekkür ziyareti de gerçekleştirdi. Manavgat Belediyesi'nin ata sporu olan güreşe büyük bir katkı sağladığını belirten Federasyon Başkanı Şeref Eroğlu, spora ve sporcuya sahip çıkan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e teşekkür ederek plaket takdim etti. Ayrıca 73 başpehlivanın kol bağlayacağı Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Edirne Yağlı Güreş Birliği Davul ve Zurna ekibi, çaldıkları Kırkpınar ve İzmir Marşları ile kenti güreş havasına soktu. Kent halkının büyük bir coşkuyla izlediği davul ve zurna ekibi, Manavgat Belediyesi'nin güreşçileriyle birlikte Cumhuriyet Meydanı ve Manavgat Belediyesi Hizmet Binası önünde gösteri yaptı.

    BAŞKAN SÖZEN: TARİHE VE KÜLTÜRE SAHİP ÇIKIYORUZ

    Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri ile hem ata sporuna sahip çıktıklarını hem de bölge turizmine katkı sağladıklarını ifade etti. Başkan Şükrü Sözen, "Ülke olarak zor şartlar altında geçirdiğimiz 2 yıllık pandemi sürecinin ardından Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşlerimizi yeniden gerçekleştiriyoruz. Her zaman olduğu gibi bu yıl da Kırkpınar'ın ünlü başpehlivanları Manavgat Er Meydanı'nda kol bağlayacak. Manavgat Belediyesi olarak bu organizasyonu hayata geçirmemizdeki temel amacımız ata sporumuza sahip çıkmak. Ayrıca bölgemizi de en iyi şekilde gelen konuklarımıza ve güreş severlere tanıtmak. Bu vesile ile 15 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne tüm hemşehrilerimizi ve güreş severleri davet ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow