hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta hatıra ormanları oluşturuldu

    Manavgatta hatıra ormanları oluşturuldu
    expand

    Manavgat'ta hatıra ormanları oluşturuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Başsavcılığı ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde oluşturulan ormanlık alanlara fidan dikimi gerçekleştirildi.
    Manavgat'ta 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nda 'Fidanlar fidanlarla büyüyor' ve 'Adalet Ormanı' oluşturuldu. Sarılar Mahallesi Çamlık mevkisindeki fidan dikme törenine AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Erdem Ersoy, Manavgat Adliyesi'nde görevli hakim ve savcılar, Cumhur İttifakı Manavgat Belediye Başkan Adayı Hasan Öz, çeşitli okullarda okuyan öğrenciler katıldı.
    Kurulan stantlarda Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü tarafından etkinliğe katılanlara kuş yuvaları, bitki çayları, ormancılıkla ilgili dergi ve kitaplar, rüzgar gülü, şapka ve kırtasiye malzemeleri dağıtılırken, alana getirilen servi, defne, ceviz, fıstık çamı ve badem fidanının 2 bini dikildi, 3 bin 200 fidan ise öğrencilere ve katılımcılara dağıtıldı.
    Kaymakam Mustafa Yiğit, fidan dikerek ormanları artırmanın yanında var olan orman alanların korunmasına dikkati çekerek, "Özellikle ilçemiz orman alanları bakımından oldukça zengin. Bu zenginliği korumak öncelikli görevimiz olmalı. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza orman sevgisini aşılarsak, zaten cennetten bir köşe olan ülkemiz gelecekte yemyeşil ormanların, pırıl pırıl denizlerin ve akarsuların olduğu gıpta ile bakılan bir ülke olacaktır" dedi.
    Denetimli serbestlik hükümlülerinin de çalışmalarıyla Adalet Ormanı'nın oluşturulduğunu kaydeden Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, "Protokol üyelerimizin katılımıyla ağaç dikimimizi gerçekleştirdik. Ağaç dikiminin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, bir nevi bu farkındalığı ortaya koymak istedik. Bunu ortaya koyarken de denetimli serbestlik hükümlerimizi de bu işin içine dahil ettik. Onların da katkılarıyla birlikte ağaç dikimimizi gerçekleştirdik. Bu hafta içerisinde toplam 7 bin civarı fidan dikimi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
    Manavgat Orman İşletme Müdürü Sedat Çalış da 18 Mart Şehitler Günü, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü gibi önemli günlerin içinde bulunduğu bir hafta içerisinde olduklarına dikkati çekti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow