hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta 'Kitap İyiliktir' bağış kampanyası başlatıldı

    Manavgatta Kitap İyiliktir bağış kampanyası başlatıldı
    expand

    Manavgat'ta 'Kitap İyiliktir' bağış kampanyası başlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- ADALET Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 'Kitap İyiliktir' isimli kitap bağış kampanyası kapsamında Manavgat Adliyesi'nde kitap bağışı etkinliği düzenlendi. Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ersin Selimefendigil, ceza infaz evlerinde bulunan hükümlü ve tutukluların rehabilitasyonu için tüm vatandaşları kitap bağış kampanyasına katılmaya davet etti.

    Adalet Bakanlığı'nın ceza evlerinde kalan hükümlü ve tutukluların rehabilitasyonu için hayata geçirdiği Ceza İnfaz Kurumu Kütüphanelerine katkı sağlamak amacıyla başlattığı 'Kitap İyiliktir' isimli kitap bağışı kampanyası kapsamında Manavgat Adliyesi'nde Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ersin Selimefendigil'in katılımı ile bağış kampanyası lansman etkinliği düzenlendi.

    'BİLGİNİN YÜZDE 65'İNİ KİTAPLARDAN ALIYORUZ'

    Kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı kitap bağışı lansman toplantısında konuşan Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, yapılan araştırmalarda dünya üzerinde bulunan bilgilerin yüzde 65'inin kitaplarla insanlara ulaştırıldığını belirterek, "Kitaplar bize bilgiyi sağlıyor, bilgiyi sağladıktan sonra bizden ne bekleniyor? Bizim hayatımızda değişimin sağlanması bekleniyor" dedi.

    'KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI BULAŞSIN'

    Manavgat'ın mülki idare amiri olarak bu kampanyayı çok önemli bulduğunu vurgulayan Kaymakam Demir, "Gelişmiş ülkelerin ortak bir özelliği var, millet olarak okuma seviyeleri çok yüksek. Bu noktada millet olarak bayağı bir seviye almamız lazım, mesafe kat etmemiz lazım. Bu noktada kütüphaneleri de kitapları da çoklaştırmak lazım. Bulaşacak olan bir şey varsa bu okuma alışkanlığı bulaşsın" diye konuştu.

    HÜKÜMLÜLERİN İYİLEŞME SÜRECİNDE EN BÜYÜK YARDIMCI KİTAP

    Ceza Evleri İnfaz Kurumlarının, hükümlülerin yeniden suç işlemesini engelleyici işlemleri güçlendirmek, toplumu suça karşı korumak, hükümlünün yeniden sosyalleşmesini teşvik etmek, üretken kanunlara ve nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmak olduğunu ifade eden Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ersin Selimefendigil, "İşlediği suçlar nedeniyle Ceza İnfaz Kurumlarına alınıp burada kendilerinden ıslah olmaları beklenen, tahliye edildiklerinde topluma yeniden uyum sağlamaları beklenen hükümlerin bu iyileşme sürecinde en büyük yardımcıları kitaplar olacaktır. Okunan her kitap hükümlünün koğuşunda ayrı bir pencere açacaktır. Açılan her bir kütüphane bir hapishane kapatır sözü de böylece anlamlı olacaktır" dedi.

    Başsavcı Selimefendigil, vatandaşları ceza evleri infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların rehabilitasyonu için kitap bağışına katılmaya davet etti.

    Lansmanın ardından toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Manavgat Adliyesi fuaye alanında kurulan kitap bağış standına giderek kitap bağışında bulundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow