hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta 'Özgürlük Bandosu' kuruldu

    Manavgatta Özgürlük Bandosu kuruldu
    expand

    Manavgat'ta 'Özgürlük Bandosu' kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Belediyesi bünyesinde çoğunluğu belediye personelinden oluşan aralarında vatandaşların da bulunduğu 'Özgürlük' adı verilen bando kuruldu.
    Belediye Başkan Şükrü Sözen'in talimatıyla harekete geçen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ilk etapta çalıştırıcıları belirleyerek bandoya kayıtları almaya başladı. Kuruculuğunu ve çalıştırıcılıklarını THM Topluluğu Korosu şefi Onur Gök ve deniz kuvvetlerinden emekli bandocu Aslan Hayran'ın yaptığı Manavgat Belediyesi Özgürlük Bandosu, ilk çalışmalarına başladı. Bandoda ağırlıklı olarak belediye çalışanları bulunurken, her kesimden vatandaş da bandoda yer aldı.
    Trombon, trompet, bariton, tuba (büyük bas), klarnet, yan flüt, saksafon, zil ve davuldan oluşan üflemeli ve vurmalı çalgılarla ilgili enstrüman ve nota eğitimlerini almaya başlayan bando ekibinin, daha çok yaz aylarında yapılan festivaller ve bayramlarda halkla bir araya gelmesi planlanıyor.
    Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Manavgat Belediyesi bünyesinde 'Özgürlük' adını verdiğimiz bandomuz kuruldu. Ağırlıklı olarak belediye çalışanlarımızdan oluşturduğumuz, bunun dışında müziğe sevdalı vatandaşlarımızın da yer aldığı bandomuz, etkinliklerimizde halkımızla buluşmak için tüm sevdalarıyla çalışıyor. Kendilerini bu girişimlerinden dolayı tebrik ediyorum" dedi. 

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow