hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta Yörük Göçü yapıldı

    Manavgatta Yörük Göçü yapıldı
    expand

    Manavgat'ta Yörük Göçü yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- TÜRKİYE Yağlı Güreş Ligi Manavgat Belediyesi 10. Yağlı Pehlivan Güreşleri, Manavgat Belediyesi'nin düzenlediği Yörük Göçü etkinliğiyle başladı.

    Türkiye genelinde 8 büyük güreş organizasyonundan birisi olacak Türkiye Yağlı Güreş Ligi 10. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, Yörük Göçü etkinliği ile başladı. Yörük Göçü'ne Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Uslu, efsane başpehlivan Ahmet Taşçı, başpehlivanlar Mustafa Taş, Osman Aynur, Fatih Atlı, Serhat Gökmen, Recep Kara, Manavgat Güreş Ağası Hasan Özden, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları ve yurdun çeşitli yerlerinden Yörük dernekleri ve Manavgat halkı katıldı.

    COŞKULU KORTEJ

    Manavgat'ın kültürel zenginliğini ve geleneksel değerlerini koruma amacıyla düzenlenen Yörük Göçü etkinliğinde, kispetli yağlı güreşçiler, süslenmiş develer, koyun ve keçiler ile geleneksel kıyafetli atlı okçu ekibi kortej oluşturuldu. Manavgat Belediyesi bando takımı ve davulcular eşliğinde büyük bir Türk bayrağı taşınırken, Demokrasi Bulvarı'ndan başlayarak Atatürk Kültür Merkezi önüne kadar devam eden kortej renkli görüntülere sahne oldu. Yörüklerin geçmişte nasıl göç ettiklerini temsili bir şekilde anlatan yürüyüşe Manavgat halkı ve turistler de ilgi gösterdi. Kortejin ardından Atatürk Kültür Merkezi önünde kurulan Yörük çadırlarında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Geleneksel halk oyunlarının sergilendiği etkinlikte, Balıkesir Atlı Spor Kulübü tarafından atlı gösteriler gerçekleştirildi. Atların üstünde hünerlerini sergileyen biniciler, izleyenleri hayran bıraktı.

    YÖRÜK ÇADIRLARINDA İKRAM

    Yörük çadırlarında, ziyaretçilere geleneksel lezzetlerden yayık ayran, gözleme, goca tarhana, keşkek, nohut yemeği ve pilav ikram edildi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri kapsamında bu yıl ilk defa düzenlenen Yörük Göçü etkinliğine Manavgat halkının yoğun ilgi göstermesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Yörük Göçü'nün Manavgat'ın kültürel zenginliğini ve geleneksel değerlerini koruma amacıyla düzenlenen önemli bir etkinlik olduğuna vurgu yapan Başkan Sözen, "Geleneklerimizi ve kültürümüzü yaşatmak için düzenlediğimiz Manavgat Yörük Göçü'nü büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Kent halkıyla birlikte ülkenin dört bir yanından gelen misafirlerimizle bir araya geldik. Etkinliğimiz, yerli halkın ve ziyaretçilerin Türk geleneklerini yakından tanıma fırsatı bulduğu ve Manavgat'ın turistik çekiciliğine katkı sağlayan bir etkinlik oldu. Bu özel etkinlik, geleneklerimizi yaşatma ve gelecek nesillere aktarma konusunda büyük bir adım oldu. Yörük kültürünün zenginliklerini bir araya getirerek, birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirdik" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow