hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi köprü üstünde kitap okudular

    Tarihi köprü üstünde kitap okudular
    expand

    Tarihi köprü üstünde kitap okudular

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Gençlik Merkezi gönüllüleri, 'Antalyalı Gençler Okuyor' projesi kapsamında Manavgat'ın simgelerinden tarihi sarı köprü üzerinde kitap okuma etkinliği düzenledi.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı Antalya İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Antalyalı Gençler Okuyor' projesi kapsamında daha önce antik Seleukia kenti ve Side'de Apollon Tapınağı'nda kitap okuyan Manavgat Gençlik Merkezi genç gönüllüleri, bu kez de Manavgat'ın simgelerinden olan tarihi sarı köprü üzerinde kitap okudu.

    Manavgat'ın tarihi ve doğal güzelliklerinin tüm dünya tarafından kabul edildiğini ancak yerli halkın bu güzelliklere dikkat etmediğini ifade eden Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya, "Antalyalı Gençler Okuyor projesi ile önümüze iki hedef koyduk, birincisi sahip olduğumuz tarihi ve doğal güzellikleri tanımak ve tanıtmak, ikincisi ise başta gençlerimiz olmak üzere her yaştan vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak" dedi.

    Manavgat'ın tarihi sarı köprüsü üzerinde düzenlenen okuma etkinliğine vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirten Karakaya, "Okuma etkinliğimizi gören vatandaşlarımızın ilgisi bizi mutlu etti. Çok sayıda vatandaşımız bir dahaki düzenlenecek kitap okuma etkinliğine katılmak için isimlerini yazdırdı. Bu da amaçlarımızdan birine ulaştığımız anlamına geliyor" diye konuştu.

    Koronavirüs salgını ve hafta sonu kısıtlamaları nedeniyle ancak hafta içinde, çocuk ve gençlerin sokağa çıkabildikleri 13:00- 16:00 saatleri arasında kitap okuma etkinliğini düzenlediklerini belirten Süleyman Karakaya, "Okuma etkinliğimizi maske, sosyal mesafe ve hijyen koşulları içerisinde düzenliyoruz. Kitap okumak, sosyal bir etkinlik düzenlemek gençlerimiz için elbette önemli ancak sağlık her şeyden daha önemli. Bu nedenle çocuk ve gençlerimizin dışarı çıkabildiği saatler arasında bir saat süreyle bu etkinliği gerçekleştiriyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow