hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Teknoloji çocukların ayağına geldi

    Teknoloji çocukların ayağına geldi
    expand

    Teknoloji çocukların ayağına geldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği (BTİDER) iş birliğinde hayata geçirilen Güvenli İnternet TIR'ı Manavgat'a geldi. İnternet güvenliği, zorbalık ve teknolojik gelişmelerin anlatıldığı Güvenli İnternet TIR'ına çocuklar büyük ilgi gösterdi.

    Çocuklara internetin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği (BTİDER) iş birliğiyle uygulanmaya konulan Güvenli İnternet TIR'ı Manavgat'a geldi. Sarılar İlkokulu ve Hacı Sultan Mehmet Kara Ortaokulu'nda öğrencilere eğitim veren Güvenli İnternet TIR'ına çocuklar büyük ilgi gösterdi.

    ÖNCE EĞİTİM SONRA EĞLENCE

    Sınıflar halinde Güvenli İnternet TIR'ına alınan öğrencilere yetkililer tarafından öncelikle internet güvenliği ve internetin fayda ve zararları anlatıldı. Ardından 3 boyutlu yazıcı, elektrik akımının iletimi ve kablosuz internetin nasıl çalıştığı hazırlanan düzeneklerle gösterildi. Verilen eğitimin ardından çocuklara sanal gerçeklik (VR) aracı ile bir dağa tırmanma heyecanı yaşatıldı.

    Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen proje kapsamında Manavgat'a geldiklerini belirten Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Bilgi Teknolojileri yetkilisi Abdulkadir Yılmaz, "Çocukların interneti güvenli ve bilinçli kullanması adına TIR'ımızla eğitim veriyoruz. TIR'ımızda güvenli internetle alakalı, çocukların internette maruz kaldıkları zorbalık, güvenli internet, şifre paylaşımları, profillerini korumaları adına güvenli internet eğitimi vermeye çalışıyoruz" dedi.

    Çocuklara teknolojiyi de tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, "Tesla bobinimiz var, çocuklara kablosuz internetin nasıl olduğunu gösteriyoruz. Manyetik alanları gösteriyoruz, robotik kodlama eğitimlerimiz var. Sanal gerçeklik ve hologramı çocuklara göstermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

    ÖZEL ÖĞRENCİLERE ÖZEL İLGİ

    Manavgat Sarılar İlkokulu'nda eğitim alan özel öğrencilere de eğitim verilen Güvenli İnternet TIR'ında, özel öğrenciler elektrik akımının anlatıldığı ve meyvelerin kullanıldığı ses düzeneğinde, meyvelere dokunarak çeşitli sesler çıkardı. Tesla bobinine kablosuz olarak yaklaştırılan ampulün ışık vermesini öğrenciler şaşkınlıkla izledi.

    ÇOCUKLAR SANAL GERÇEKLİĞİ ÇOK SEVDİ

    Güvenli İnternet TIR'ında uygulanan sanal gerçeklik etkinliği çocukların en çok ilgi gösterdiği bölüm oldu. Sanal gerçeklik gözlüğünü takarak hazırlanan dağa tırmanma programında kendilerini dağın zirvesinde bulan çocuklar, aşağı bakınca tedirginlik yaşadı. Öğretmenlerin de katıldığı sanal gerçeklik etkinliğinde ortaya çıkan görüntüler gülümsemelere sebep oldu.

    Güvenli İnternet TIR'ına katılan öğrencilerden Alperen Uysal ekibe teşekkür ederken, "Bize güvenli interneti anlattılar. İnternette ne yapacağımızı nasıl zaman geçireceğimizi anlattılar. Sonra bize sanal gözlükle oyun oynattılar. Bize internetle ilgili sorular sordular, şifrelerimizi güçlendirmemizi ve telefona kaydetmememizi söylediler" diye konuştu.

    Diğer bir öğrenci Ahmet Sayıt ise "Sanal gerçeklik dünyasının ne olduğunu nasıl olduğunu öğrendim. İnternetimizi doğru kullanmalıyız, doğu sitelere girmeliyiz. İnternette sadece 1- 1,5 saat geçirelim, daha çok kitap okuyalım, arkadaşlarımızla vakit geçirelim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow