hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Temsili anıtta şehitler için dua okundu

    Temsili anıtta şehitler için dua okundu
    expand

    Temsili anıtta şehitler için dua okundu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan temsili Çanakkale Şehitler Anıtı'nda şehitler için dua edilirken, Çanakkale Savaşı'nda askerlere dağıtılan buğday çorbası, kuru ekmek ve üzüm hoşafı törene katılanlara ikram edildi.
    18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Manavgat Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Tören Manavgat Kaymakamlığı, Manavgat Belediyesi, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşmayı Manavgat Garnizon Komutan Vekili Personel Astsubay Üstçavuş Yiğit Çakır yaptı.
    Konuşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı'na kurulan ve Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen 87 Manavgatlı askerin isimlerinin yer aldığı temsili Çanakkale Şehitler Anıtı'nın başına geçildi. Manavgat Müftüsü Abdullah Eroğlu'nun okuduğu duanın ardından şehitler için dua edildi. Törene katılanlara Çanakkale Savaşı'nda askerlerin tayını olan buğday çorbası, kuru ekmek ve üzüm hoşafı ikram edildi. Törene Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    KAYMAKAM DEMİR'DEN ÇOCUKLARA ÖZEL İLGİ
    Törende çocuklarla yakından ilgilenen Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, temsili Çanakkale Şehitler Anıtı'na bakan bir çocuğun yanına giderek, anıtı daha önce görüp görmediğini ve ne anlama geldiğini sordu. çocuğun 'Şehitler' demesi üzerine Demir, Çanakkale Savaşı'nın Türkiye tarihi için önemini kısaca anlatarak 'Bu vatanı korumak için canını veren şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamalıyız' dedi.
    Çocuklara Çanakkale Savaşı'nda askerlere dağıtılan tayını kazanın başına geçerek çocuklara dağıtan Kaymakam Demir, Kıbrıs gazisi ile bir çocuğu yan yana getirerek, "Ülkemizin huzur ve güveni için canlarını hiçe sayan kahramanları tanıyın, onlar bu ülke için çarpıştı sizler de bu ülkeyi daha iyi yerlere getirmek için çabalayacaksınız" dedi. Kıbrıs gazisi ise gururla taşıdığı madalyalarını küçük çocuğa gösterip nasıl aldığını anlattı.
    TEMSİLİ ÇANAKKALE ANITINA TURİST İLGİSİ
    Tören sırasında tören alanına gelen bir grup turist, temsili Çanakkale Anıtı'nı inceleyerek çevredeki vatandaşlardan bilgi aldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow