hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhtar adayı Japon Ali: Turistlerin de muhtarı olacağım

    Muhtar adayı Japon Ali: Turistlerin de muhtarı olacağım
    expand

    Muhtar adayı Japon Ali: Turistlerin de muhtarı olacağım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - JAPONYA'da uzun yıllar Türkiye'den götürdüğü nazar boncuklarını satan ve 2000 yılında butik bir otel açarak yerleştiği Antalya Kaleiçi'nde 'Japon Ali' olarak bilinen Ali Kocaman, muhtarlığa aday oldu. Hedefinin Antalya'ya gelen her turistin mutlaka Kaleiçi'ni ziyaret etmesini sağlamak olduğu belirten Kocaman, “Turistlerin de muhtarı olacağım" dedi.
    İstanbul'da rehberlik yaparken 1982'de tanıştığı bir Japon turistle arkadaş olan ve ziyarete gittiğinde bu ülkeye yerleşen Ali Kocaman, 2000 yılına kadar yaşadığı Japonya'da Türkiye'den götürdüğü 10 milyondan fazla nazar boncuğunu sattı. Antalya ve İstanbul'da butik oteller açan Kocaman, turizm sektöründe faaliyetini sürdürüyor. Bir Japonla evli ve iki çocuk babası Ali Kocaman, Kaleiçi'nde de 'Japon Ali' olarak biliniyor.
    31 Mart yerel seçimlerinin ilginç muhtar adaylarından biri olan Kocaman, Kaleiçi Kılıçarslan Mahallesi muhtar adaylığıyla ilgili işyerinin önüne astığı afişte, muhtarın devleti temsilin yanında bir anne, bir baba, bazen bir avukat, bazen bir doktor, bazen psikolog olduğuna dikkat çekti. Japon Ali olarak seçim propagandasını yürüten Kocaman, Antalya'ya gelen her turistin mutlaka Kaleiçi'ni gezip-görmesini sağlayacak ciddi bir çalışma planladığını anlattı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow