hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nazım Hikmet dizelerini trafoya çizdiler

    Nazım Hikmet dizelerini trafoya çizdiler
    expand

    Nazım Hikmet dizelerini trafoya çizdiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, elektrik trafo binalarını sanat eserine dönüştüren Muratpaşa Belediyesi ressamları Sinan Demir ve Mehmet Karasu, doğumunun 118'inci yılında Nazım Hikmet'in Mustafa Kemal'i anlattığı dizelerini ve ulu önderi Kocatepe'de tasvir eden resmi bir trafoya çizdi.

    Bir parkın kenarında, bir sokağın başında ya da kaldırım kenarında yer alan ve çirkin görüntüleriyle dikkati çeken elektrik trafoları, Muratpaşa Belediyesi'nce sanat eserine dönüştürülüyor. Resim sanatını sokağa taşıyan ressamlar Sinan Demir ve Mehmet Karusu beraber çalışarak, ilçede 50'nin üzerinde trafoyu birer tabloya dönüştürdü.

    İkili, son çalışmalarını Meltem Mahallesi'nde gerçekleştirdi. Demir ve Karasu, Türk şiirinin büyük ismi Nazım Hikmet'i doğumunun 118'inci yılında, Kuvayi Milliye Destanı'nda Büyük Taarruz günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlattığı dizelerini trafoya yazarak andı. Destanın 'Sarışın bir kurda benziyordu/ Ve gözleri çakmak çakmaktı' dizelerinin yer aldığı bölümü trafoya yazan ressamlar, Gazi'yi Kocatepe'de tasvir eden bir resmi de trafoya yaptı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow