hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrencilerden organ bağışı farkındalık sergisi

    Öğrencilerden organ bağışı farkındalık sergisi
    expand

    Öğrencilerden organ bağışı farkındalık sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Barbaros Ortaokulu ve Barbaros İmam Hatip Ortaokulu 6'ıncı ve 7'inci sınıf öğrencilerinin 'Organ Bağışı Farkındalık Sergisi', okulun sergi salonunda törenle açıldı.
    Serginin açılışını yapan Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Öğr. Gör. Nilgün Bilal, çalışmaları inceleyip, öğrencilerden sergiyle ilgili bilgi aldı. Öğrencilere organ naklini anlatan broşürler veren Öğr. Gör. Nilgün Bilal, "Öğrenciler minik elleri ve kocaman yürekleriyle geleceğimize ışık tutacak. Onların yüreğini harekete geçiren öğretmenlerimiz ve okul yönetimine teşekkür ederiz" dedi.
    Organ nakli bekleyen binlerce hasta olduğunu belirten Bilal, "Bunlara her geçen gün yenileri eklenmekte. Bağışlanacak her organ bir başka hasta için yaşam müjdesi, umut oluyor. Yarınlarımızın sahibi öğrencilerimizin organ bağışına gösterdiği duyarlılık, ortaya çıkardıkları eserler bizi son derece mutlu etti" diye konuştu.
    Öğrencilerin Fen Bilimleri dersinde proje olarak yaptıkları 60 afiş çalışması 'Organ Bağışı Farkındalık Sergisi' adı altında bir hafta süreyle Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda açık kalacak.
    Sergiyi gezenlerin oylaması sonucu dereceye giren öğrenciler, ödüllendirilecek.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow