hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel bireylere ilk yardım eğitimi

    Özel bireylere ilk yardım eğitimi
    expand

    Özel bireylere ilk yardım eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ÇAMLIBEL Halk Eğitimi Merkezi ile Engel Tanımayanlar Derneği işbirliğinde özel bireylere ilk yardım eğitimi verildi. Başarılı bireylere Milli Eğitim onaylı belge verildi.

    Engel Tanımayanlar Derneği'nde açılan ve 3 gün süren 'İlk Yardım Eğitimi'ne 17 özel birey katıldı. Uzman Erol Çarkcı, toplam 18 saat süren eğitimde konuların basit bir şekilde anlatıldığını ve uygulamasının yapıldığını belirtti. Erol Çarkcı, 'İlk Yardımın Temel İlkeleri', 'Basit Ev Kazalarında, Yanıklarda ve Kanamalarda Alınması Gereken İlk Önlemler', 'Kazalarda Olay Yeri Güvenliği', 'Solunum Tıkanıklığında İlk Yardım', 'Temel Yaşam Desteği', 'Zehirlenme, Boğulma Durumunda Solunum Tıkanıklığı', '112 İle Konuşma İlkeleri' gibi birçok konu başlıkları üzerinde durulduğunu anlattı.

    Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Ethem Çarkcı, "Özel bireylerden gelen talep üzerine ilk yardım kursunu açtık. Başarılı olmaları bizi gururlandırdı. Engelleri aşabildiklerini, kendi kendilerine yetebilecek, hatta yakınlarına da faydalı olabileceklerini gösterdiler" dedi. İbrahim Ethem Çarkcı, dernek başkanı Hilal Gönenç ile birlikte 'Milli Eğitim' onaylı kursa katılma belgelerini teslim etti.

    Engel Tanımayanlar Derneği Başkanı Hilal Gönenç de özel bireylerin başta sağlık olmak üzere birçok konuda eğitildiklerini hatırlattı, destek veren Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi yöneticilerine teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow