hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel bireylerin askerlik sevinci

    Özel bireylerin askerlik sevinci
    expand

    Özel bireylerin askerlik sevinci

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, bir günlük temsili askerlik yapacak 30 engelli genç için belediye önünde tören düzenledi. Davul zurna eşliğinde kınası yakılan özel bireyler, alkışlar eşliğinde Garnizon Komutanlığı'na uğurlanırken, aileleri de duygu dolu anlar yaşadı.

    Dünya Engelliler Haftası kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde 30 engelli genç için asker uğurlama töreni düzenlendi. Anlamlı törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Güven Ulutekin, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Fatin Iltar belediye çalışanları ve asker olacak gençlerin aileleri katıldı.

    DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE UĞURLANDI

    Asker uğurlama töreni renkli görüntülere sahne oldu. Davul zurna eşliğinde, engelli gençlerin ellerine geleneklere uygun olarak asker kınası yakılırken duygu dolu anlar yaşandı. Kına yakılmasının ardından asker adayları ve aileleri davul, zurna eşliğinde halay çekti. Boyunlarına takılan al yazmalar ve Türk bayraklarıyla halay çekip, davul zurna eşliğinde oynayan engelli gençler, vatani görevlerini yapacak olmanın mutluluğunu yaşadı. Anne ve babalar ise sevinç ve gururu bir arada yaşadı.

    BAŞKAN BÖCEK'E TEŞEKKÜR

    Genel Sekreter Yardımcısı Gürbüz, engelli bireylerin mutluluğuna ortak oldu. Askerlere zarf içinde cep harçlığı, ailelere de çiçek takdim eden Gürbüz, “Kınalı kuzularımızı bugün bir gün de olsa temsili olarak askere uğurluyoruz. Mutluluklarına ortak oluyoruz" dedi. Temsili olarak askere gidecek olmanın heyecanını yaşayan engelli bireyler ise vatani görevlerini yerine getirecekleri için mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, “Bu imkânı bize sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'e çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

    Antalya 3'üncü Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda bir günlük temsili askerlik yapacak engelli gençler, törenin ardından davul zurna eşliğinde belediyenin araçlarıyla askerliğe uğurlandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow