hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Patara'nın eşsiz güzellikleri ekranlara yansıyacak

    Pataranın eşsiz güzellikleri ekranlara yansıyacak
    expand

    Patara'nın eşsiz güzellikleri ekranlara yansıyacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın 2020'yi 'Patara Yılı' ilan etmesinin ardından belgesel yapımcısı ve yönetmen Nuray Karadeniz, 'Geçmişin İzinde' belgeselinin ilk bölümünde Patara'nın eşsiz güzelliklerine yer verdi. Antalya'nın tanımına katkı sağlayacak belgesel Cumartesi günü izleyicilerle buluşacak.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından turizmde 2020'nin 'Patara Yılı' ilan edilmesiyle birlikte Türkiye'nin en önemli antik kentleri arasında yer alan Patara'daki arkeolojik kazı çalışmaları da hızlandı. Belgesel yapımcısı, sunucu, kadın girişimci ve yazar Nuray Karadeniz ise 'Geçmişin İzinde' belgesel programı için kolları sıvadı. Nuray Karadeniz, Antalya'da Aspendos, Arykanda, Perge, Patara, Side, İdyros, Nicolaus ve Şanlıurfa'da yer alan Sogmatar antik kentlerinde tarihin gizemli ve bilinmeyen dünyasını 'Geçmişin İzinde' belgesel bölümlerinde buluşturdu. 2020'nin Patara Yılı ilan edilmesinden dolayı belgeselin ilk bölümünde Patara'nın eşsiz güzelliklerine yer veren Karadeniz, 'Geçmişin İzinde' belgeselinin Cumartesi günü saat 11.30'da Habertürk ekranlarında izleyicilerle buluşacağını duyurdu.

    Belgeselin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle hazırlandığını belirten Karadeniz, siyasal tarihin seyrini değiştiren, demokrasinin sıfır noktası ve antik dönemin önemli liman kenti olan Patara kazılarıyla geçmişin sırlarının aydınlanacağını anlattı. Karadeniz, “Ülkemizde 2020 yılı Cumhurbaşkanlığı desteğiyle 'Patara Yılı' olarak ilan edilirken Anadolu'nun kadim uygarlıklarından Likya Birliği'nin başkenti Patara kapılarını dünyaya açacak. Likya'nın gizemli tarihi ve Patara'nın bilinmeyen yönleri belgeselin ilk bölümüyle ekranlara gelecek. Patara'nın gizemli hikayesi ve arkeologların zorlu kazı günlükleri aktarılacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow