hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Perdeyi Kazaklar kapattı

    Perdeyi Kazaklar kapattı
    expand

    Perdeyi Kazaklar kapattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI ve yerleşik yabancı sanatseverlerden yoğun ilgi gören, her gösterimi izlenme rekoru kıran 'Devlet Tiyatroları Antalya 11'nci Uluslararası Tiyatro Festivali, Kazakistan ekibinin 'Yalnızlık' adlı oyununun sahnelenmesiyle sona erdi.

    Haşim İşcan Kültür Merkezi önünde açık havada gerçekleşen festivalin perdesi, Ankara Devlet Tiyatrosu'nun 'Anna Karenina' adlı oyunu ile açıldı. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun 'Kürk Mantolu Madonna' adlı eseriyle devam eden festivalde konuk ülkelerden İspanya Kulunka Tiyatrosu 'Yalnızlar', Kazakistan Makhambet Kazak Akademik Dram Tiyatrosu 'Yalnızlık' adlı oyunlarını Antalyalılarla buluşturdu.

    KAZAKLAR SAHNEYE ÇIKTI

    Rakhymzhan Otarbaev'in yazdığı, Mukangali Tomanov'un yönettiği, Temirbek Muhtarov'un dekor ve kostümlerini hazırladığı 'Yalnızlık'ta Humatov Yerzhan, Kosherbayeva Duldana, Shamanov Yeltay, Badel Assylbek, Kuzembay Shakizada, Zinullin Beket, Silykova Aigerim, Khairullin Kuanyshbek rol aldı.

    Eserde, sahte dünyadan bitkin düşmüş, yalnızlıktan ızdırap çeken, annesinin ebedi meskenini arayarak yıllarını geçiren bir Kazak vatandaşının acılarla dolu hayat hikâyesi anlatıldı. Her eserin iki kez sahnelendiği festivalin perdesi, son oyun 'Yalnızlık'la kapandı, oyuncular alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı.

    2 BİNE YAKIN SEYİRCİ İZLEDİ

    Devlet Tiyatrosu Genel Müdürlüğü'nün organizasyonuyla gerçekleşen ve Ankara, Diyarbakır, İspanya ile Kazakistan ekiplerinin katıldığı 'Devlet Tiyatroları Antalya 11'nci Uluslararası Tiyatro Festivali'ni, açık havada oluşturulan 250 kişilik salonda toplam 2 bine yakın seyirci izledi.

    SANATSEVERLER NEFES ALDI

    Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum, “Pandemi sürecinin etkilediği yaşamlarımızda bir nefes, bir can ve bir heyecan olma umudu ile 'Devlet Tiyatroları Antalya 11. Uluslararası Tiyatro Festivali'nde Antalyalı sanatseverleri yeniden bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadık, tiyatro özlemlerini giderdik" dedi. Aksum, festivale ilgi gösteren, her gösterimi kaçırmayan seyircilere teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow