hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Priştine'de Antalya'yı temsil etti

    Priştinede Antalyayı temsil etti
    expand

    Priştine'de Antalya'yı temsil etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - RESSAM Melek Günbey Güler, Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen '9. Euro Kosova Art Festivali'ne davet edildi, Antalya'yı temsil etti.

    Asıl mesleği doktorluk olan ressam Melek Günbey Güler, Yunus Emre Enstitüsü ve Priştine Üniversitesi'nden Prof. Muhamet Ahmeti Metis'in daveti üzerine Antalya'yı temsilen Priştine'ye gitti. Güler'in yanı sıra, Balıkesir Üniversitesi'nden iki akademisyen ile İstanbul'dan bir ressam festivale katıldı. Prof. Metis'in küratörlüğünde gerçekleşen sanat festivaline Arnavutluk, Fransa, İsviçre, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Türkiye ve Kosova'dan 35 sanatçı davet edildi.

    ELÇİLİK MÜSTEŞARI ZİYARET ETTİ

    Değişik ülkelerden Priştine'ye giden sanatçılar festival süresince tarzlarına uygun sanat çalışmaları yaptı. Kosova Kültür Bakanı Yardımcısı Halil Matoshi de tuval başına geçip konuk sanatçılara eşlik etti. Türkiye'nin Kosova Büyükelçiliği Müsteşarı Hakan Sönmez, Türk sanatçıları çalıştıkları atölyede ziyaret etti. Kosovalı sanatçılarla kaynaşan farklı ülkelerden konuk sanatçılar, Priştine'nin tarihi ve doğal güzelliklerini de görme fırsatı buldu.

    ÜLKELER ARASI DOSTLUKLAR OLUŞTU

    Kosova'da Antalya'yı temsil eden Melek Günbey Güler, konuk sanatçılar bir arada sanat çalışmalarını yaparken, ülkeler arası dostlukların oluştuğunu anlattı. Güler, sözlerini şöyle sürdürdü;

    "Katılımcı sanatçılar sanatta işbirliği konusunda fikir alışverişinde bulundu, deneyimlerini, tekniklerini paylaştı, birbirlerini ülkelerine davet etti. Çalıştay sonrası da final sergisi açıldı, üretilen sanat eserleri beğeniye sunuldu."

    GÜLER, BAKANA RESİM HEDİYE ETTİ

    Ressam Güler, yaptığı resmi Kültür Bakanı Vlora Dumoshi'ye hediye etti. Eseri çok beğenen Bakan Dumoshi, sanatın önemi üzerinde durdu, ülkeler arasında kültürel bir köprü oluşturduğuna değinerek, "Antalyalılara selam olsun" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow